Els salaris més baixos augmentaran 15 euros al mes. El govern espanyol i els sindicats CCOO i UGT acorden incrementar en aquesta quantitat el
salari mínim interprofessional (SMI), fins als
965 euros en catorze pagues. La millora salarial s'ha tancat aquest dijous al vespre i arriba sense acord amb la patronal CEOE, que considera que l'escenari actual de sortida de la crisi encara no permet augmentar sous.
La pujada
s'aplicarà ja a les nòmines del mes d'octubre, però tindrà efectes retroactius des de l'1 de setembre, segons han pactat les centrals sindicals amb els representants del ministeri de Treball.
L'acord impulsat pel ministeri que dirigeix la vicepresidenta segona,
Yolanda Díaz, i els sindicats planteja un increment de l'SMI fins als 1.000 euros des de l'1 de gener del 2022, i fins als 1.060 euros l'1 de gener del 2023. L'augment pactat per a aquest any se situa a mig camí entre els 12 euros que proposava l'executiu espanyol i els 19 que plantejaven els sindicats.
L'increment del salari mínim arriba després de mesos de pols entre Treball i Economia. El ministeri que lidera
Nadia Calviño va defensar que aquest any es congelés a 950 euros per la incertesa de l'evolució de l'economia per la pandèmia. A l'agost, la ministra d'Economia va canviar de posició i va acceptar un increment des d'aquest any, però sempre que no fos retroactiu des del gener.
L'anterior augment de l'SMI, fins als
950 euros mensuals en catorze pagues, es va acordar el gener del 2020, llavors amb un acord entre els sindicats, la patronal i el govern espanyol. Ara la CEOE s'ha despenjat de l'acord i defensa que cal esperar al 2022 per incrementar la quantia que perceben els treballadors amb els sous més baixos.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi