Dilluns, 1 de juliol de 2024
coronavirus

El Govern començarà a vacunar a les residències amb la tercera dosi la setmana que ve

La comissió de Salut Pública ha aprovat administrar també la punxada de reforç als pacients en tractament per un càncer

Jordi Velert / Lluís Girona Barcelona | 17 de setembre de 2021 a les 09:31
Una usuària rep la vacuna en una residència pallaresa | Salut
El Govern preveu començar a vacunar els usuaris de les residències amb la tercera dosi a partir de la setmana que ve. L'anunci es produeix després que la Comissió de Salut Pública hagi aprovat aquest dijous l'administració de la tercera dosi de la vacuna anticovid a persones grans que viuen en una residència. La podran rebre de forma immediata. La decisió l'aprovarà el pròxim consell interterritorial de Salut.

També s'ha aprovat, com estava previst, que rebin una tercera punxada els pacients amb una immunitat baixa, com ara els pacients amb hemodiàlisi o en tractament per un càncer. També les persones amb síndrome de Down més grans de 40 anys. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va informar aquest dimecres que continua oberta l'ampliació de col·lectius que puguin rebre la tercera dosi del fàrmac que protegeix contra la malaltia causada per la Covid.


Salut i Drets Socials han posat en marxa tota l'operativa necessària per començar "com més aviat millor" l'administració de la dosi addicional de la vacuna als residents de les residències de gent gran. La previsió, segons ha informat el Govern, és que ja es vacuni a tot el territori de forma generalitzada a les residències a partir de la setmana vinent.

A banda, Salut també treballa per administrar pròximament una dosi addicional a totes les persones que pertanyen al grup 7, les que tenen condicions de molt alt risc amb immunosupressió. En aquest sentit, l'executiu català recorda que la setmana passada ja es va iniciar l'administració de la dosi addicional a totes aquelles persones receptores de trasplantament d'òrgans sòlids amb tractament immunosupressor, a persones receptores de trasplantaments de progenitors hematopoètics i a persones amb tractament amb fàrmacs anti-CD20. Fins avui al migdia ja s'havien vacunat d'aquest grup 3.917 persones.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació