Dijous, 21 de novembre de 2024
fauna

Rescaten més de 3.000 truites i altres espècies al canal de Sossís

Es tracta del salvament més important tant pel nombre d'espècies rescatades com per la seva puresa

Redacció Sossís | 24 de setembre de 2021 a les 08:40
Imatge d'arxiu d'un rescat de fauna al canal de Sossís | Departament d'Agricultura
Els Agents Rurals, personal de la central ENGIE Espanya i societats de pescadors van rescatar durant la setmana passada 3.787 truites i altres espècies del canal de la central hidroelèctrica de Sossís, al municipi de Conca de Dalt. Una zona que està classificada com a reserva genètica d'aquests peixos de muntanya.

Entre la fauna rescatada, també hi ha 1.274 crancs autòctons, 18 barbs vermells i 15 llops de riu. Mentre que les espècies adultes van ser retornades al riu Noguera Pallaresa, els alevins van ser trasalladats als centres d'alevinatge, gestionats pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, juntament amb les Societats de pescadors locals.


L'actuació forma part d'un salvament de peixos que han de fer els concessionaris d'aigües per tal de salvaguardar les espècies que puguin quedar atrapades quan es fan buidatges. ENGIE Espanya, col·laboradora del rescat, ha destacat que aquest salvament d'exemplars és el més important de tots els autoritzats per l'Agència Catalana de l'Aigua, tant pel nombre d'espècies rescatades com per la seva puresa.

Aquest any també destaca el nombre de crancs rescatats, ja que es tracta d'una zona en la qual els Agents Rurals estan treballant en la reintroducció d'aquesta espècie que pràcticament havia desaparegut

Més de 20 anys de protecció ambiental


Aquesta pràctica de protecció ambiental es porta realitzant des de fa més de 20 anys com a part de les tasques de conservació i manteniment periòdic del canal de la central de Sossís, que compta amb 6 quilòmetres de longitud i va ser construït el 1914.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació