El
Pallars viurà durant aquest cap de setmana la festa
Benvinguts a Pagès, una celebració que té com a objectiu
apropar el món rural a la ciutadania que tingui interès en conèixer la
pagesia. Les activitats programades a les dues comarques permetran
descobrir l'origen dels productes que es consumeixen cada dia i
experimentar la vida a pagès.
Per una banda, al
Pallars Sobirà es podran visitar tres explotacions: la
Formatgeria de Gavàs, per descobrir els processos d'elaboració del formatge de cabra; la plantació amb més de 100 varietats de plantes aromàtiques i tradicional a
Herbes de l'Alt Pirineu d'Araós; i identificar les diferents varietats de poma ecològica a
Poma de Muntanya Biolord d'Escalarre.
Pel que fa al
Pallars Jussà, els visitants podran desplaçar-se fins a
Buira, a l'
Eco Carn Casa Masover; també tindran la possibilitat de descobrir
Safrà del Montsec, un projecte de recuperació del safrà a la comarca; i per últim, a
Verdures Naturals de Cal Rian de la Pobla de Segur descobriran una horta feta de manera ecològica i sostenible.
A banda de les explotacions, el públic també tindrà l'oportunitat de
fer nit a 11 allotjaments rurals pallaresos i
fer un àpat en 10 establiments de restauració del Sobirà i del Jussà. Per a totes les activitats, que són
gratuïtes, caldrà fer la
reserva a través de la pàgina web de l’esdeveniment.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi