Aquest dissabte, a la
Fira de Sant Miquel de
Lleida, s'ha presentat
la nova cervesa artesana Pallaresa. Ha estat elaborada per la
família Pifarré, de l'horta lleidatana i
descendents "orgullosos" de
Casa Batlle d'
Estaon, al
Pallars Sobirà. Aquesta família cultiva
ordi cerveser per alimentar les seves vaques, i els
germans Pere,
Carlos i
Joan s'han decidit a transformar aquest ordi en una cervesa artesana de proximitat.
La raó del seu nom respon al projecte de
Granja Pifarré com a espai visitable d'11 races diferents de vaques. Però n'hi ha una de molt especial per a ells: la
raça de vaca pallaresa,
una espècie ancestral i autòctona del Pirineu que s'ha recuperat durant els darrers anys i que està en perill d'extinció. El 2016, aquesta granja va incorporar una vedella de raça pallaresa amb la iniciativa de donar suport a la tasca de recuperació d'aquesta raça lligada a la tradició ramadera del Pallars.
La pilsen
Pallaresa és una cervesa totalment
natural,
sense cap classe d'additiu ni conservant, fresca, de color daurat, de gust agradable i amb
poc llúpol, la qual cosa la fa
poc amargant i més
agradable a la majoria de paladars. Es tracta, a més, d'una cervesa artesana filtrada per decantació i sense mètodes industrials, elaborada amb col·laboració de la factoria de cerveses artesana
Click&Brew.
Des de Granja Pifarré recorden que entre els
anys 50 i 60 del segle passat,
Lleida va acollir
milers de pallaresos i pallareses que van abandonar la duresa del Pirineu per establir-se en una plana pròspera que s'havia activat econòmicament gràcies a la fruita. La gent del Pallars
va aportar cultura ramadera a l'Horta i en moltes explotacions es van fer granges de vaques. Una d'aquestes famílies van ser els Vidal, la rama materna dels germans Pifarré.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi