Dimecres, 22 de gener de 2025
música

Èxit aclaparador de la 1ª Batalla de Galls i Gallines de «Lo Llumener»

Tot i que el format va ser poc habitual, el concurs va comptar amb un nombrós públic

Sort | 5 d'octubre de 2021 a les 12:30
La batalla va ser un exemple de cultura de carrer | Lo Llumener
El passat dissabte la plaça Sant Eloi de Sort va acollir la primera Batalla de Galls i Gallines del festival Lo Llumener. L'acte va acollir a 16 freestylers de totes les edats i de diferents parts del territori, i va comptar amb un nombrós públic, tant de petits com de grans.

El format i el contingut de la batalla va ser poc habitual, allunyat dels estereotips de les "batalles de gallos" clàssiques, però, que els participants i els espectadors van gaudir. Va constar de quatre rondes: uns vuitens de final, de temàtica lliure, on la meitat dels participants passaven a la següent fase; una segona ronda, els quarts, on els vuit freestylers van realitzar dues subrondes, la primera, lliure, i la segona, on la temàtica va ser sobre personatges literaris.

En aquesta fase van ser quatre participants els que passaven a les seminifinals. La tercera ronda va constar també de dues subrondes: la primera, en format 4x4, amb una temàtica sorpresa, i la segona, en 8x8, que allunyada de les clàssiques batalles de galls, s'havia d'afalagar al contrincant.
 

La ronda final va tenir tres subrondes, la primera amb pautes 4x4 on s'havia de rimar amb paraules pallareses, i la segona i la tercera, de 8x8. En la subronda número dos, la temàtica venia donada per objectes sorpresa que els participants havien d'anar traient a mesures que avançava la ronda. Finalment, a la tercera i última subronda, es va donar un minut lliure a cada participant.

La batalla va estar dinamitzada pel col·lectiu lleidatà VerSembrant i conduït per una speaker, Elene Meta, i jurat per Pau Llonch, Mery i Pep. La batalla comptava amb premis per al tres primers classificats. El guanyador de la batalla va ser el trempolí Eugeni Teterin, que es va endur com a primer premi una sessió de gravació a l'estudi Pirinoise de València d'Àneu.

El segon va ser Néstor Esteban, guanyador d'una samarreta de Pirineu Republik i una dessuadora de Cusart. Finalment, en tercer lloc, Joy Batalla es va endur una sessió Scaperoom VR de Metamorph Games, a Esterri d'Àneu. Des de l’organització destaquen la batalla com un exemple de cultura de carrer de "bon rotllo" que va fomentar, en tot moment, dins i fora de l'escenari, una cultura crítica que no promogués l'insult fàcil, però sí la llibertat d'expressió, la creativitat i els valors de la cultura rap.
 

Altres notícies que et poden interessar





Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació