Diumenge, 22 de desembre de 2024
salut mental

El Pallars Jussà celebra el Dia Mundial de la Salut Mental amb un emotiu acte a La Lira

La celebració ha servit per visualitzar una problemàtica que afecta gran part de la població i que molts cops es veu silenciada per la por a l'estigma

Redacció Tremp | 11 d'octubre de 2021 a les 12:40
Imatge de La Lira durant la celebració de l'acte | CCPJ
El Pallars Jussà ha celebrat aquest dissabte un multitudinari acte per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental. Un esdeveniment que ha servit per visualitzar una problemàtica que afecta gran part de la població però que molts cops es veu silenciada per la por a l'estigma.

La periodista poblatana Mercè March va donar la benvinguda a l'acte, celebrat a l'auditoria del teatre La Lira de Tremp, on es va visionar el curtmetratge El desequilibri perfecte, produït per la Federació Salut Mental de Catalunya.


L'acte, organitzat per la Taula de Salut Mental del Pallars Jussà, ha finalitzat amb la lectura del manifest del 10 d'octubre a càrrec de Flors Moreno i Aguilar, membre de l'associació, familiar de persona amb problemàtica de salut mental i voluntària de l'ACAB, l'Associació contra l'anorèxia i la bulímia.

La Taula de Salut Mental del Pallars Jussà es va constituir al juny de l'any 2016 com a espai de coordinació i de treball col·laboratiu entre tots els agents que treballen en salut mental a la comarca. El seu objectiu és definir accions de millora a nivell local que permetin donar resposta i millorar la salut mental al territori.

Preestrena d’un documental a Sort


Pel que fa al Pallars Sobirà, el diumenge es va fer la preestrena del curtmetratge MOMO – El vol del núvol al Teatre Els Til·lers de Sort. Un projecte impulsat juntament per la Coordinadora d’Entitats de Salut Mental i Addiccions de les Terres de Lleida i el Club Social Pallars. L’objectiu de la creació d’aquest curtmetratge, sobre dones i salut mental, és sensibilitzar i trencar estigmes amb històries reals.

Les protagonistes del relat són Contxi Garcia de Marina, membre de la junta de l’Associació Salut Mental Pallars, i Mercè Torrentallé, presidenta de l’Associació Salut Mental la Noguera. Dones fortes i amb experiència que ofereixen les seves vivències en primera persona per tal d’aportar una visió realista respecte a la salut mental.

La gravació del curtmetratge, finançat per la Diputació de Lleida, és una trobada al Centre d’Art i Natura (CAN) de Farrera per tal de crear un espai de reflexió i escolta i on sorgeix la necessitat de generar un canvi de model en la salut mental. 
 

Altres notícies que et poden interessar




Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació