Les
XII Jornades sobre recerca al Parc Nacional d'Aigüestortes han posat de manifest que durant la pandèmia la recerca científica no s'ha aturat i s'ha mostrat més necessària i útil que mai.
Josep Enric Llebot, president del Parc Nacional, ha explicat que aquest any s'ha optat per potenciar la interacció entre els diferents equips de recerca amb dues
sortides de camp per presentar
in situ els resultats dels treballs.
Llebot ha dit que el volum de recerca que es fa al Parc és
"modest" però ha remarcat que la que s'hi fa és de
"gran vàlua" per la seva trajectòria. Les jornades van començar el passat dimecres a Espot i s’han perllongat fins aquest mateix divendres. Durant aquests tres dies s'han presentat una trentena de recerques.
Pel president Llebot els estudis que fa molts anys que estudien un determinat aspecte dins el Parc i la seva evolució permet
internacionalitzar aquesta recerca. Llebot ha destacat també que les recerques que es porten a terme en l'àmbit del Parc Nacional no solament afectin aspectes naturalistes com un dels punts favorables dels treballs que s'hi està desenvolupant.
Algunes de les recerques que s'han presentat durant les Jornades són els factors que afecten els
canvis de temperatura de l'aigua dels estanys del Parc; la
flora dels estanys del Pirineu 30 anys després; el seguiment de les poblacions de
muixirecs i el
projecte Starlight, entre d’altres.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi