Dimecres, 3 de juliol de 2024

Funden a la Pobla de Segur 'Ctretze Pirineus', la primera cervesa pallaresa

Pallars Digital 4 de febrer de 2014 a les 08:18

 

 
REDACCIÓ | Un grup de joves emprenedors de la Pobla de Segur han ideat i donat vida a Ctretze Pirineus, la primera cervesa pallaresa. Una cervesa elaborada artesanalment, sense additius ni conservants, que inicia la seva activitat al Pallars Jussà i que comptarà amb dos varietats, la 'Solana' (cervesa rossa) i la 'Obaga' (cervesa torrada).
 
El nom prové de la C-13, la carretera que uneix els dos Pallars i que fou antigament un nexe d'unió entre territoris, amb la funció de facilitar el comerç i la difusió de la cultura en tot el seu recorregut. Les receptes de 'Ctretze Pirineus' estan inspirades amb el Pallars Jussà, on s'han recol·lectat una part dels llúpols utilitzats per a la seva elaboració.
 
L'objectiu de Cervesa Pirineus S.L., igual que la carretera C-13, és donar a conèixer la cultura de la cervesa artesana mitjançant els productes del territori, per establir-se com a referència en el món de les cerveses artesanes de Catalunya. Els seus creadors també valoren la possibilitat de donar a conèixer les comarques de muntanya, "sovint oblidades", a través de la cervesa. 
 
L'acte de presentació de la cervesa tindrà lloc el proper 15 de febrer, a partir de les 18h al Molí de l'Oli de la Pobla de Segur, on es podran degustar les dos varietats de cervesa.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, CTretze, cervesa, empreses