El projecte
Cuina de bosc del Pallars potencia l'aprofitament dels
recursos silvestres del Pallars amb l'objectiu que els
cuiners dels restaurants de la comarca els introdueixin als seus plats. Fruit d'aquest projecte i un treball de recerca gastronòmica que té com a protagonista el bosc i de manera especial les plantes silvestres comestibles, s'ha editat un
llibret pràctic que recull 20 productes dels més de 100 que s'han identificat.
Es tracta d'una guia que proposa de manera pràctica com incorporar aquestes espècies a la cuina. Gràcies a aquest projecte, en alguns restaurants del Pallars ja s’hi pot trobar
croquetes d'ortigues o
nyoquis de nyàmera a les seves cartes. D'ençà de l'inici d'aquesta iniciativa, s'han dut a terme diferents accions especialment de caràcter formatiu, enfocades d'una banda al coneixement dels recursos silvestres amb
Evarist March, gastrobotànic i col·laborador del
celler de Can Roca. I de l’altra. amb la
Fundació Alícia, una formació més encarada a l'aplicació dels productes silvestres a la restauració i desenvolupament de receptes.
El projecte
Cuina de bosc neix a partir de la premissa que
"el bosc forma part del paisatge i la manera de ser dels pallaresos, els identifica i els defineix". A partir d'aquesta idea, es planteja la possibilitat d'incorporar els recursos que el bosc ofereix per a la cuina. I alhora fer-ho a partir d'un treball científic que permeti dominar les eines per maridar productes.
Cuina de bosc del Pallars "és un projecte que uneix
tradició i innovació, que recupera saviesa i coneixements ancestrals amb una mirada moderna i centrada en la cuina", assegura
Marina Pàmpols, del restaurant
Buenos Aires de Tremp. Aquest projecte s'emmarca dins el programa
Al teu gust de l'
Ajuntament de Tremp, que fa anys que treballa coordinant diferents entitats públiques i privades, en una tasca de divulgació i promoció dels aliments del Pallars, per al públic en general i per als professionals de la restauració.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi