Una cinquantena d’alumnes de cicle superior de l’
Escola Valldeflors de Tremp han visitat les instal·lacions de
Casa Batlle d’Estorm, una empresa de ramaderia de
corder ecològic del Pallars Jussà. Aquesta activitat està inclosa dins dels actes de la
Setmana Bio per a l’alimentació ecològica que organitza el
Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i compta amb la col·laboració del programa
Al teu gust, aliments del Pallars, de l’Ajuntament de Tremp.
Amb aquesta proposta es vol acostar els nens i nenes de la comarca a la realitat del territori, on la
ramaderia té un pes econòmic important, alhora que vol posar en valor la producció ecològica i els seus valors, com la salut, la
sostenibilitat, el respecte per l’entorn i la cooperació amb altres empreses del territori. Durant la visita els nens i nenes de 6è han pogut conèixer la història de la família Batlle i com han viscut l’evolució de l’
ofici de pastor, alhora que recórrer la granja d’
ovelles i els diferents espais que la conformen.
Així mateix, la jornada ha servit per a conèixer les característiques de la
raça Xisqueta i altres aspectes de la producció ecològica, com l’alimentació en funció de la temporada de l’any, el maneig, la gestió dels parts, els control de malalties, entre altres.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi