Dimecres, 13 de novembre de 2024
esquí

FGC enceta la temporada d'hivern apostant per la sostenibilitat

El nou aparcament de Port Ainé i les màquines de venda i recollida de forfets són les principals novetats de la temporada al Pallars

Redacció Pallars Sobirà | 15 de novembre de 2021 a les 11:12
Esquiadors a les pistes de Port Ainé, en imatge d'arxiu | Port Ainé
Les estacions de muntanya de la divisió turística de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) treballen per tenir-ho tot a punt per a la pròxima temporada d’hivern. Durant la presentació de les novetats de la temporada 2021-2022, la presidenta d’FGC, Marta Subirà, ha comentat que està previst que els sis dominis esquiables engeguin la temporada entre finals de novembre i principis de desembre: Espot i Port Ainé, el 26 de novembre; La Molina, Vallter i Boí Taüll, el 27 de novembre; i Vall de Núria, el 4 de desembre, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin.

Aquest hivern arribarà carregat de bones experiències a l’alta muntanya, on les persones visitants podran viure una temporada en plena natura, on practicar esport a l’aire lliure, ja sigui esquiant, fent snowboard o, fins i tot, passejant a peu o amb raquetes. A més, segons Marta Subirà, "les sis estacions comptaran amb noves propostes lúdiques, esportives i culturals per a tots els públics" com ara Tots podem ajudar el Gall Fer, de Port Ainé, o el nou aparcament d'aquesta estació a la cota 2.000, que ajudarà a descongestionar els accessos”.


Amb l’objectiu de millorar el servei i l’experiència de les persones visitants, les sis estacions de muntanya d’FGC Turisme treballen en la transformació digital de les seves instal·lacions. En paraules de Subirà, es pretén "fer la vida més fàcil als clients" i, per això, ja fa temps que treballen en la transformació digital, que es tradueix en avantatges tangibles, com són els projectes de Taquilles 0, pel qual busquen aportar "comoditat, millorar el servei i l'atenció al client i fer fàcil l'accés de visitants a pistes i els trens amb menys esperes".

El territori com a protagonista


A més, des de fa anys, FGC promou l’activitat més enllà dels seus destins turístics, amb l’objectiu de donar a conèixer la gran riquesa que s’amaga dins els espais de gran valor natural. De fet, les sis estacions d’FGC aposten per brindar a les persones visitants una experiència única i completa i, per això, difonen no només les seves activitats tradicionals, sinó també les propostes de tot tipus que es troben en les seves zones d’influència.

De fet, la presidenta d’FGC ha remarcat que estan "totalment compromesos amb el territori" i treballen de la mà dels ens locals i institucionals, des de consells comarcals a les Diputacions. Marta Subirà ha afegit que "sense les escoles d'esquí, els clubs, els restaurants, els artesans, els comerciants del territori no faríem res".

Amb tot, un altre dels trets diferencials és que cadascuna de les estacions està situada en algun parc natural del país: en són la porta d’accés i contribueixen al seu coneixement, així com els paisatges que formen part de les comarques a l’alta muntanya com, per exemple, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural del Cadí-Moixeró i el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació