Una quarantena de persones, entre professionals del sector de la restauració i hoteler del Pallars i curiosos, han participat de la convocatòria del programa de l’Ajuntament de Tremp,
Al teu gust aliments del Pallars, i la Fundació Alícia de la jornada
Cuina de Bosc i Salut. El programa es va centrar en dos aspectes. En primer lloc, el gastrobotànic Evarist March, de
Naturalwalks, va oferir una ponència adreçada a la identificació i descripció de les
espècies comestibles que es troben al Pallars i les aplicacions que tenen a la cuina.
En segon lloc, es va abordar la qüestió de la relació que tenen aquests productes silvestres aplicats a la cuina amb la salut. En aquest apartat, van prendre la paraula dos experts en Farmàcia, Fitoteràpia i Alimentació,
Salvador Cañigueral, de la Universitat de Barcelona, i
M. José Alonso, farmacèutica comunitària. La darrera part de la jornada va ser una demostració de cuina a càrrec de
Marc Puig-Pey, cap de cuina de la
Fundació Alícia, que va cuinar amb diferents productes silvestres de temporada com les
nyàmeres, les
ortigues, la
ravenissa o la
xicoia amb les que va elaborar entre altres una botifarra vegetal i diverses postres.
El programa va concloure amb un
tast d’elaboracions a càrrec tres de restaurants participants del projecte. En concret els plats presentats van ser Sopa de créixens, de
Lo Paller del Coc; croquetes d’ortigues, de
Restaurant Buenos Aires; i Gin-kombucha d’herbes amb tapa de llom de corder fumat amb ginebrons, de
Cafè Pessets. Tot plegat es va acompanyar amb vi Turritela Negre del celler El Vinyer i Cervesa Cabalera, de La Masovera.
Al teu gust, aliments del Pallars, juntament amb Fundació Alícia i restauradors de la comarca i altres agents locals, van arrencar el projecte
Cuina de Bosc l’any 2018.
Un projecte singular que vol incorporar els productes silvícoles propis del territori pirinenc a la
gastronomia local. Els primers resultats del projecte s’han començat a difondre al públic general, aquesta tardor. És el cas de la guia
Cuina de Bosc del Pallars, indicacions per a restauradors i curiosos o la sèrie de vídeo-receptes de restaurants del Pallars, que es poden veure al
Canal Girella de Youtube.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi