La via verda de 40 quilòmetres entre
la Pobla de Segur i
Cellers estarà a punt al 2022. Així ho preveu el
Consell Comarcal del Pallars Jussà, que aquest mes de desembre licitarà els treballs de condicionament. Unes obres que tindran un pressupost total de més d'un milió d'euros.
Aquesta acció, inclosa dins del projecte
Foment del Patrimoni Natural d’Interès Turístic al Pallars Jussà, suposarà l’adequació de gairebé
30 quilòmetres de via verda que s’uniran als gairebé 10 que actualment sumen les dues rutes que ja existeixen entre la Pobla de Segur i Salàs, i al voltant de l’embassament de Cellers.
Un projecte, doncs, que s’executarà durant el 2022, i que té un pressupost d'
1,17 milions d’euros, dels quals 600.000 es cofinançaran entre els
fons FEDER, els ajuntaments afectats i la
Diputació de Lleida. La resta els aportarà el
Departament de Territori. Aquest camí recorre diferent municipis i passa per espais de gran interès paisatgístic i històric com el
pou de gel de Talarn, el pont romànic de Tremp o la sèquia centenària de l’Espona, entre altres.
La Comissió de Seguiment del projecte, on hi han participat tècnics del Consell del Jussà i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida amb presència del seu director i del vicepresident del consell comarcal,
Toni Millet, ha repassat altres de les accions previstes dins d’aquest projecte.
Aquestes seran la creació d’un nou espai d’interpretació de la natura a Pessonada, el
Centre Boumort, la implantació d'
itineraris de natura de raquetes i esquí de muntanya a la Vall Fosca, millores en la recepció de visitants a Mont-rebei, el disseny, supervisió i instal·lació d’una via ferrada a l’embassament de Terradets, i, finalment, la definició d'un
camp d'eslàlom a la llera del riu Noguera a la Pobla de Segur.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi