Dilluns, 22 de juliol de 2024
neu

Registres històrics de neu acumulada al Port de la Bonaigua

Les estacions meteorològiques de Bonaigua i Certascan van assolir els dos metres, un gruix excepcional al desembre

Redacció Port de la Bonaigua | 14 de desembre de 2021 a les 10:45

El Port de la Bonaigua ha assolit aquest passat cap de setmana uns registres històrics de neu acumulada arran del temporal. Les estacions meteorològiques de Bonaigua i Certascan van assolir els dos metres de neu, l'acumulació més gran dels últims 20 anys. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es tracta d’un gruix excepcional al desembre, que fins i tot supera la mitjana de març, quan sol arribar el màxim de la temporada a l'alta muntanya.

 

Imatge del Port de la Bonaigua totalment cobert per la neu el passat dissabte. Foto: CPL


Aquest fet ha provocat que durant uns dies la carretera C-28, que uneix el Pallars Sobirà amb la Vall d'Aran, hagi estat tancada al trànsit per acumulació de neu i per l'alt risc d'allaus. Tot i que la circulació pel Port de la Bonaigua s’ha reobert aquest mateix dimarts al matí, segons ha confirmat a Pallars Digital el Servei Català de Trànsit, el pas per la carretera s'ha tornat a tancar. De fet, des d'inicis de setmana s'han abordat els treballs per provocar allaus controlades a la carretera, tot i que algunes d'aquestes s'han produït de manera natural.

Per la seva banda, les estacions d'esquí també van haver de treballar per retirar la gran quantitat de neu que cobria les pistes, i de moment ja han pogut tornar a obrir, especialment després que el fort vent del cap de setmana amainés. Totes elles afronten una temporada d’hivern que, sens dubte, ha començat amb bon peu i amb un pont de la Puríssima amb uns grans registres de visitants. Com es pot veure al vídeo de MeteoPirineus que encapçala aquesta notícia, la quantitat de neu al Pirineu és molt abundant.

 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació