Dilluns, 22 de juliol de 2024
fibra òptica

La fibra òptica arriba a Puigcercós

S'espera que la xarxa es desplegui properament en altres nuclis del municipi

Redacció Puigcercós | 14 de desembre de 2021 a les 11:30
Un operari de Wicat instal·lant el cablejat a Puigcercós | Ajuntament de Tremp
La fibra òptica ha arribat a Puigcercós. L’operadora Adamo Telecom Iberia és l'empresa encarregada de desplegar-la en aquest nucli trempolí, i en uns mesos farà lo propi a Palau de Noguera i a Vilamitjana, després que hagi estat una de les companyies seleccionades per rebre les ajudes del Programa d'Extensió de Banda Ampla de Nova Generació impulsat pel Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital cofinançat amb el fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional).

Actualment, l’empresa Wicat és la que duu a terme aquest canvi de tecnologia a través del cablejat de la fibra fins a les respectives llars. L’Ajuntament de Tremp celebra l’arribada de la fibra òptica als seus nuclis agregats, ja que considera que és una forma de “potenciar el teletreball i el turisme rural”.

Aquesta és una reivindicació que s’ha estat duent a terme des de fa molts anys, ja que fins al moment la connexió per internet es feia a través d’antenes amb la tecnologia Wimax, amb una velocitat més baixa. Des de l’ajuntament defensen que el municipi de Tremp són també els seus 28 nuclis. És per això que s'està treballant per tal que la fibra arribi també a la resta de poblacions.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació