Aquest dimarts ha tingut lloc el primer
seminari del programa formatiu adreçat a cuines comunitàries que organitza el programa
Al teu gust, aliments del Pallars de l’
Ajuntament de Tremp amb la
Fundació Alícia.
L’objectiu del seminari
La qualitat i els productes de proximitat a les cuines col·lectives és posar a l’abast dels professionals que treballen en cuines col·lectives, en aquest cas de l’
àmbit sociosanitari, les eines i coneixements pràctics que els permetin elaborar una oferta adaptada i de qualitat a partir d’aliments de proximitat i propis del territori.
Els continguts de la sessió han anat a càrrec de dos experts de la
Fundació Alícia. D’una banda, la dietista-nutricionista
Fabiola Juárez ha ofert la part teòrica, que s’ha concretat en l’alimentació de la
gent gran (requeriments nutricionals i altres aspectes que cal considerar, perfil dels comensals), l’alimentació de textura modificada; disfàgia i enriquiments energètic i proteics.
D’altra banda,
Marc Puig-Pey, cap de cuina de la Fundació Alícia, ha conduit la part pràctica del seminari, que s’ha centrat en la textura modificada i ha elaborat exemples de plats en relació als continguts teòrics previs. La segona sessió d’aquest programa formatiu s’adreçarà a
professionals de cuines escolars i està previst que tingui lloc durant el mes de
gener.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi