Dissabte, 23 de novembre de 2024

Talarn celebra aquest cap de setmana la 3a edició de la Fira del Vi del Pirineu

La fira pretén donar a conèixer les bodegues, la qualitat i el rigor en que s'elabora el vi de l'àmbit pirinenc, a més de promocionar els productes de la zona

Pallars Digital 6 de juny de 2013 a les 08:18
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la 3a edició de la Fira del Vi del Pirineu, que se celebra a Talarn els dies 8 i 9 de juny. A la presentació hi ha participat el diputat Xavier Pont; l´alcalde de Talarn, Lluís Oliva, i el membre del Grup de Festes de Talarn, José Carlos Guillot.
 
La fira, que organitza l´Ajuntament de Talarn amb el suport de la Diputació de Lleida, pretén donar a conèixer les bodegues, la qualitat i el rigor en que s´elabora el vi de l´àmbit pirinenc, a més de promocionar els productes de la zona.
 
El diputat Xavier Pont ha explicat que la Diputació de Lleida s'implica en aquest tipus d'esdeveniments que "donen gran riquesa a les comarques lleidatanes". Pont ha recordat que a la Conca de Tremp el cultiu de la vinya va ser molt important fins al punt que al Pallars Jussà existien fins a un miler de cellers, que posteriorment es van perdre a causa de la fil·loxera i de l'emigració. Ara, ha dit Pont, s'està recuperant la producció de vi, ja que en un període de vuit anys s'han creat tres cellers nous amb vins de gran qualitat.
 
Per a seva part, l'alcalde de Talarn, Lluís Oliva, ha explicat que antigament el 90% de les cases del municipi tenien un celler, la qual cosa demostra la rellevància d'aquest sector.
 
Alguns dels veïns han restaurat els seus cellers privats i han tornat a recuperar les vinyes dels seus avantpassats per tornar a produir vi. L'alcalde ha indicat que a Talarn hi ha una cinquantena de cellers particulars per autoconsum i quatre cellers que comercialitzen vi amb producció i elaboració pròpia a la comarca del Pallars Jussà.
 
La Fira del Vi del Pirineu reunirà una dotzena de cellers que elaboren vi a la zona pirinenca i prepirinenca (majoritàriament DO Costers del Segre). Les activitats s'iniciaran dissabte dia 8 amb un seminari sobre produccions locals i agroalimentàries i estratègies de desenvolupament, així com una visita guiada als cellers del Pallars que hi participen, entre els quals es troben el Castell d'Encús, a Talarn; els Cellers Vila Corona, a Vilamitjana; Sauvella, a Orcau; Mas Garcia Muret, a Llimiana, i La Batlliu de Sort, a Olp. També s´organitza un recorregut pels cellers particulars de Talarn.
 
Diumenge se celebrarà la fira pròpiament dita amb les degustacions de vi i plats pallaresos elaborats pels restaurants de la comarca.
 
A més, durant tot el mes de juny, prèvia reserva, els restaurants del Pallars Jussà oferiran menús enològics elaborats i maridats amb vi de la zona a preus ajustats.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi