Aquest dimecres ha tingut lloc el segon seminari del programa formatiu adreçat a cuines comunitàries que organitza el programa
Al teu gust, aliments del Pallars de l’
Ajuntament de Tremp amb la Fundació Alícia.
L’objectiu del seminari
La qualitat i els productes de proximitat a les cuines col·lectives és posar a l’abast dels professionals que treballen en cuines col·lectives, en aquest cas de l’àmbit escolar, les eines i coneixements pràctics que els permetin elaborar una oferta adaptada i de qualitat a partir d’aliments de proximitat i propis del territori.
Els continguts de la sessió han anat a càrrec de dos experts de la
Fundació Alícia. D’una banda, les dietistes-nutricionistes
Alba Adot i
Alba Coll han ofert la part teòrica, que s’ha concretat en la confecció d’àpats bons, sans i sostenibles i la incorporació de més proteïna vegetal. Així mateix, s’han conegut tres experiències d’èxit que s’impulsen a Catalunya: un projecte global de l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona, i
Mengem d’aquí, a l’Alt Urgell i la Cerdanya, i a Osona i el Lluçanès.
D’altra banda,
Pablo Jiménez, cuiner de la Fundació Alícia, ha conduit la part pràctica del seminari, que s’ha centrat en l’adaptació de plats tradicionals i en la proteïna vegetal. La primera sessió d’aquest programa va tenir lloc el passat mes de desembre i es va enfocar en els equipaments socio-sanitaris.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi