A les portes de les festes de
Carnestoltes, l'Associació Gastronòmica
La Xicoia ha organitzat un taller d'elaboració d'embotit del
Farcit de Carnaval. Un embotit típic del Pirineu que se sol elaborar quan les disfresses comencen a treure el cap. Al taller organitzat per La Xicoia a la plaça Major de
Sort han elaborat 40
facits de Carnaval que els veïns del municipi se'ls menjaran el dimarts de Carnaval a la tradicional
Calderada popular que s'hi organitza.
Al taller hi han col·laborat els alumnes de l'
Escola d'Hoteleria del Pallars. Prèviament, els cuiners de La Xicoia han anat al col·legi
Àngel Serafí Casanovas de la capital del Pallars Sobirà per ensenyar a fer
facit de Carnaval als escolars.
L'embotit es prepara omplint l'estómac del
porc amb carn del cap, papada, cansalada, pa, ous i moltes panses, i després se sotmet tot a una cocció prolongada, ja que el gruix del farcit és considerable. Es preparava a les
cases de pagès i, tot i que va estar a punt de desaparèixer, les cansaladeries i restaurants l'han recuperat. Des de La Xicoia el reivindiquen com un
producte típic del Pallars i volen que la gent el torni a consumir a casa o als restaurants.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi