Dilluns, 22 de juliol de 2024
premi

El Pallars Jussà, distingit com a territori socialment responsable en els premis «Respon.cat»

El guardó reconeix el compromís de les empreses amb la responsabilitat social i les bones pràctiques

Redacció Tremp | 11 de març de 2022 a les 15:36
El president del Consell del Jussà, Josep Maria Mullol, recollint el premi | CCPJ
El Pallars Jussà ha rebut el reconeixement com a "Territori socialment responsable" en el marc dels premis Respon.cat que atorga l'associació Respon.cat, una iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya.

El Jussà ha rebut aquesta distinció per ser un territori que ha posat en l'eix central del seu creixement econòmic el benestar i la qualitat de vida de les persones i el respecte al seu entorn natural. Projectes com Gratitud Pallars, el Geoparc Orígens o el projecte transfronterer GPS Tourism, que formen part d'un projecte global de desenvolupament del sector turístic respectuós amb territori, han estat claus en l'obtenció d’aquest guardó.


També ho han estat altres àmbits econòmics com els projectes Al teu gust, aliments del Pallars, que preserva la cultura agroalimentària i gastronòmica de muntanya, o l'Arrela't, per a fixar població jove al territori, així com l'impuls de l'economia social i solidària que es porta a terme des de l'Ateneu Cooperatiu.

Però la clau per a l'obtenció d'aquest guardó ha estat el fet que totes aquestes iniciatives de desenvolupament van acompanyades per una estratègia orientada a millorar la qualitat de vida de les persones a partir de la creació d'espais com el Centre per a l'autonomia personal o el desplegament de serveis d'atenció a la dependència per part del consell comarcal, així com el treball coordinat entre entitats com Alba Jussà o Reintegra que treballen per la inclusió i les administracions públiques fomentant la contractació social i responsable.
 


Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació