Dimecres, 25 de desembre de 2024
coronavirus

Què he de fer a partir d'ara si soc positiu per Covid-19?

Els malalts lleus queden exempts de fer quarantena i els professionals sanitaris són els encarregats de decidir quan és necessari l'aïllament d'un usuari

Irene Montagut Barcelona | 29 de març de 2022 a les 11:00
Imatge d'arxiu d'un cribratge contra la Covid | Adrià Costa
Les bones dades de la pandèmia i els alts nivells d'immunitat de la població porten les autoritats a prendre decisions i fer passos de gegant en la gestió del coronavirus. Aquest dilluns entra en vigor la nova normativa sobre les quarantenes: els positius per Covid que no mostrin símptomes greus de la malaltia queden exempts d'aïllar-se

I ara, què s'ha de fer si s'és positiu? S'ha de notificar a algun lloc? Qui s'ha d'aïllar? Quants dies? Els canvis generen incertesa i confusió. A continuació, preguntes i respostes sobre el nou protocol Covid.


- Què he de fer si soc positiu? Salut recomana quedar-se a casa fins que marxin els símptomes, extremar les mesures de protecció individual, reduir la interacció social al màxim i utilitzar la mascareta. Això no obstant, les quarantenes es limiten als casos greus o simptomàtics.

- M'he d'aïllar sempre que sigui positiu? No. Els casos confirmats de la població general no han de realitzar aïllament estricte, com tampoc ho han de fer els seus contactes estrets. Si s'és professional sanitari o de l'àmbit residencial no cal aïllar-se, però no es pot desenvolupar l'activitat laboral i, per tant, se'ls tramitarà la baixa laboral. Els professionals sanitaris decidiran quan és necessari el confinament d'un usuari.

- Com funciona ara el cribratge? Els nous ingressos en àmbits vulnerables (com les residències de gent gran) o els pacients que requereixin una cirurgia major ambulatòria, així com els treballadors de l'àmbit residencial es faran un test d'antígens cada 14 dies si estan vacunats, i cada 7 dies si no ho estan. 

La nova normativa Covid vol posar el focus en els àmbits més vulnerables, com els centres sanitaris o les residències de gent gran, per protegir-ne els usuaris. Així, la realització de proves diagnòstiques només s'indicarà en persones amb factors de vulnerabilitat: persones de 60 o més anys, persones immunodeprimides o embarassades, usuaris d'àmbits vulnerables i el personal d'aquests centres. Els casos greus de la malaltia també s'hauran de testar per controlar la Covid.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació