Dimecres, 3 de juliol de 2024
ramaderia

En marxa al Sobirà la 6a campanya per la recollida de plàstics d'ensitjar

L'any 2021 es van recollir 35 tones d'aquest residu ramader a la comarca

Redacció Pallars Sobirà | 6 d'abril de 2022 a les 11:20
Bales de farratge | Pere Guiu
El Pallars Sobirà ha donat el tret de sortida a la 6ª Campanya per la recollida de plàstics d'ensitjar. Uns materials, que un cop utilitzats, es converteixen en un residu que en els darrers anys es produeix en major quantitat ja que el seu ús cada cop és més habitual i normalitzat en les explotacions ramaderes.

Actualment els plàstics d’ensitjar, lones i malles es poden valoritzar. Per aquesta raó s’han de separar pel seu correcte tractament. Amb la separació en origen d’aquests residus, doncs, s'evita que vagin a parar a l’abocador i així poder-los gestionar adequadament. Un cop separats i ensacats per part de les explotacions ramaderes, durat el mes de juny, el Servei de Residus del Consell Comarcal gestiona la recollida i la valorització d’aquest residu.


L’any 2021 es van adherir a aquesta campanya una setantena d’explotacions ramaderes, gràcies a les quals es van recollir 35 tones d’aquest residu durant la darrera campanya realitzada a la comarca. Cada cop són més les explotacions ramaderes conscients d’aquest problema que decideixen adherir-se a aquesta campanya.

D’aquesta manera, es converteix aquest residu en un recurs valoritzable i s'evita que aquests plàstics i malles vagin a parar als marges, als rius i al medi ambient en general. En total, en les darrers cinc campanyes i des de l'any 2017 s'han recollit més de 83 tones de plàstics.

 

Altres notícies que et poden interessar




 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació