Dimecres, 3 de juliol de 2024
gastronomia

Sort es prepara per a la 10ª Mostra de Formatges Artesans de Catalunya

La fira té programades diverses activitats com tasts de productes, tallers, rutes culturals i concerts

Redacció Sort | 14 d'abril de 2022 a les 11:20
La mostra comptarà amb la presència de fins a 25 formatgeries d'arreu del país | Tros de Sort
La 10ª Mostra de Formatges Artesans de Catalunya arriba aquest cap de setmana a Sort amb una programació carregada d'activitats. De divendres a dissabte, des de les 10h del matí a les 21h del vespre, el Parc del Riuet de la capital del Pallars Sobirà acollirà el mercat de productes i l'àrea de tast, que comptarà amb l'animació de Tampanada Ràdio.

Així mateix, en la plana gastronòmica, la mostra oferirà un maridatge de formatges de la mostra i vins del Pallars, que anirà a càrrec del sommelier Ramon Roset; un taller d'el·laboració de mató per a nenes i nens de 5 a 12 anys; una cata de formatges a cegues dinamitzada per l'Esperanceta de Casa Gassia, una ruta de vins, paisatges i formatges pel Batlliu de Sort, així com una activitat culinària a càrrec de l'Escola d'hoteleria del Pallars.


Per altra banda, la fira també tindrà una àmplia oferta cultura, com ara la ruta guiada per la història de la Vila de Sort, que sortirà de la Presó-Museu Camí de la Llibertat. I evidentment, hi haurà espai per a la música amb concerts com el de Carla Mateo i Dani Jiménez, i l'actuació que clourà la mostra, protagonitzada pel grup pallarès NA TIRANT. A més, el cinema Els Til·lers projectarà el documental L'Étivaz, que tracta sobre la història d'un dels formatges més singulars de Suïssa, i que anirà seguida d'un tast.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació