El
Pallars ha tancat la
temporada d'esquí presentant una clara millora respecte a la 2019-2020, quan les instal·lacions van haver de tancar a causa de la Covid-19. Enguany, les estacions d'
Espot i
Port Ainé han rebut la visita d'un total de
184.797 persones. En el cas de la primera, per on han passat més de
65.500 esquiadors, la xifra suposa un 12% més d'afluència, mentre que en el cas de la segona, amb gairebé
120.000 visitants, l'increment ha sigut del 18% respecte la temporada passada.
Una dinàmica que es repeteix en el conjunt de les sis estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que clouen la temporada amb
un total de 737.174 persones, un 8% més respecte a la temporada prèvia a la pandèmia amb 683.669. La presidenta de Ferrocarrils,
Marta Subirà, considera que les xifres confirmen que ha estat
"la temporada de la recuperació" i "no només a les estacions sinó també al conjunt del territori pirinenc" i mostren "la tendència creixent del turisme de proximitat".
Un dels grans puntals de la temporada han estat els episodis de
nevades puntuals, que han permès obrir els equipaments fins a
144 dies amb el 70% de pistes i instal·lacions de mitjana al llarg de la temporada. A més, i a diferència de l'any passat, les estacions han pogut posar en marxa
tots els serveis, com la restauració, el lloguer de material i les escoles d'esquí.
Pel que fa als esdeveniments, han programat fins a
105 activitats socials i 152 competicions federatives al llarg de la temporada, entre les que ha destacat l'organització dels
Campionats europeus d'esquí de muntanya, que es van celebrar del 8 al 13 de febrer a l'estació ribagorçana de Boí Taüll. També, una nova edició del programa
Esport Blanc Escolar, impulsat per la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) i la Secretaria General de l'Esport, per ensenyar l'esquí i el surf de neu a més de 8.000 alumnes d'escoles catalanes.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi