Dijous, 21 de novembre de 2024
obituari

Mor el fotògraf poblatà Esteve Lucerón, cronista gràfic del barri de La Perona

L’exposició que l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona li va encarregar sobre un dels darrers barris de barraques de Barcelona es pot visitar fins al 22 de maig

Redacció Barcelona | 27 d'abril de 2022 a les 09:05
El fotògraf pallarès ha mort aquest dimarts als 72 anys | Jordi Cotrina
El fotògraf Esteve Lucerón, nascut a la Pobla de Segur l'any 1950, ha mort aquest dimarts als 72 anys. La vida de l'artista pallarès, establert a Barcelona, ha estat marcada fins al darrer moment per la seva relació amb La Perona, un dels darrers barris de barraques de la ciutat. Situat al districte de Sant Martí, va ser enderrocat abans dels Jocs Olímpics de 1992.

De 1980 a 1989, Lucerón va fotografiar la vida quotidiana a La Perona, especialment de la comunitat gitana que hi habitava. D'aquest reportatge en va néixer l'exposició Esteve Lucerón. La Perona. l'Espai i la gent, una mostra que va ser inaugurada a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona el passat 25 de novembre i que clourà el proper de 22 de maig. 

 

Una imatge de La Perona el 13 d'abril de 1981. Foto: Esteve Lucerón


L'exposició està integrada per 92 tiratges fotoquímics realitzats a partir del negatius originals de Lucerón, així com més de 100 fotos seleccionades d'entre el fons de 2.000 negatius i contactes que el mateix fotògraf va donar a l'Arxiu l'any 2017.

Tot i no dedicar-se professionalment a la fotografia, Esteve Lucerón va demostrar un gran compromís pels problemes socials de la perifèria de la Barcelona preolímpica. Un fet que converteix el seu reportatge sobre La Perona en una fita essencial del documental barceloní. La seva obra ha estat exposada al Museu d'Art Contemporani de Barcelona, i l'any 2015 el Museu Nacional Centro de Arte Reina Reina Sofía en va adquirir unes fotografies.
 


Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació