Divendres, 22 de novembre de 2024
fauna

Recorren durant 24 hores el Pallars i Lleida per difondre la seva importància com a destí ornitològic

Tres ornitòlegs experts s'han fixat el repte de detectar el màxim d'ocells possibles i posar en valor espais naturals

Redacció Pallars | 11 de maig de 2022 a les 09:23
El turisme ornitològic és un dels que més creix actualment a Lleida i Catalunya | ACN
Tres ornitòlegs experts han recorregut aquest dimarts el Pallars i la demarcació de Lleida per difondre la seva importància com a destí ornitològic de primer nivell a Europa. Aquest repte va començar dilluns al vespre al pantà d’Utxesa (el Segrià), i ha continuat fins a les tres de la matinada per diferents punts de Ponent, per després seguir cap a l'Alt Pirineu i tornar a baixar a la tarda cap al pla i finalitzar a l'aiguabarreig del Segre.

Els ornitòlegs s'han fixat el repte de detectar el màxim d'ocells possibles i superar les 162 espècies, alhora que posar en valor els diferents espais naturals que han recorregut. La iniciativa es promou a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #CercaMoixo24h. L'equip d'experts està format per Sergi Sales, ornitòleg professional des de fa més de 20 anys, que ha estat membre del Comitè Rareses de SEO/Birdlife i del Comitè Avifaunístic de Catalunya; Cesc Capdevila, ornitòleg i guia de natura de l'Alt Pirineu, i Enric Morera, anellador científic d'ocells professional i tècnic d'Espais Naturals de Ponent.


Després de recórrer diversos punts del Segrià, les Garrigues i el Pla d'Urgell, els ornitòlegs s'han desplaçat fins al Pallars per trobar altres exemplars de mussol com el Gamarús. Primer al Sobirà, passant pel Parc Natural de l'Alt Pirineu, el port de la Bonaigua i posterioment pel Parc Nacional d'Aigüestortes. També han fet parada al Pallars Jussà, concretament a la serra de Boumort, per després tornar a baixar cap al pla.

Sergi Sales ha explicat que el turisme ornitològic és un dels que més creix i molta gent no sap que Catalunya és un dels destins "preferits" pels seus amants i en concret les terres de Lleida és on es concentra més aquesta oferta. La part final de la ruta ha passat per l'estany d'Ivars i Vila-sana, Mas de Melons i l'Aiguabarreig del Segre i el Cinca. Quan els ornitòlegs es trobaven a l'estany d'Ivars i Vila-sana ja havien aconseguit identificar 140 espècies. La informació que recopilen es podrà aprofitar posteriorment en matèria científica.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació