Dijous, 21 de novembre de 2024
boscos

El Projecte Boscos de Muntanya busca joves per garantir el futur dels ecosistemes

L’objectiu és donar al jovent l’oportunitat de conèixer el bosc des de dins, sensibilitzar sobre les amenaces dels ecosistemes forestals i promoure la biodiversitat

Redacció Llavorsí | 18 de maig de 2022 a les 08:40
La iniciativa ha comptat amb la participació de més de 200 estudiants des del 2019 | Projecte Boscos
El Projecte Boscos de Muntanya, entitat líder en voluntariat ambiental a Catalunya, ha iniciat  una nova edició de la campanya per a joves, una iniciativa que ja ha comptat amb la participació de més de 200 estudiants de secundària des de la seva posada en marxa en 2019. 

Aquesta setmana, i guiats en tot moment per professionals de la natura i de la gestió forestal, joves d’entre 15 i 17 anys de l’Institut Waldorf Tretzevents de La Floresta de Sant Cugat, realitzen feines de servei comunitari en la recuperació i conservació dels boscos. En aquest entorn, els joves coneixen, de primera mà, la importància del bosc per a les persones i la necessitat de salvaguardar totes les seves funcions forestals com el paper de l’economia circular rural a partir de la ramaderia, la prevenció d’incendis i la protecció de l’hàbitat d’espècies locals, entre d’altres.


L’objectiu d’aquesta iniciativa, amb la que ja s’han portat a terme 63 dies de feina al bosc, és donar al jovent l’oportunitat de conèixer el bosc des de dins, sensibilitzar sobre les amenaces dels ecosistemes forestals i promoure la biodiversitat, la mitigació del canvi climàtic i la gestió forestal sostenible. 

Andreu González, director del Projecte Boscos de Muntanya, afirma que per a l'organització "comptar amb l’aliança dels instituts ens dona accés continuat al públic jove, protagonista del futur dels nostres boscos". Uns joves, però, que "ara mateix es troben  desconnectats d’aquesta realitat", lamenta.

Així, les estades pretenen conscienciar sobre les necessitats del bosc, sensibilitzar i promoure la sostenibilitat ambiental. Tot plegat amb la realització d’un treball físic a l’aire lliure i en equip. Aquesta experiència promou, a més de la responsabilitat, l’autonomia i la cohesió de grup.

Adreçada a joves majors de 14 anys de centres de secundària, cicles formatius o similars, les estades es realitzen en el marc del "servei comunitari" i de "l’aprenentatge-servei" que impulsen el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i el Consorci d’Educació de Barcelona. 


Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació