El Museu Hidroelèctric de Capdella acollirà aquest diumenge 5 de juny la presentació del llibre
L'hospital de cartró de Capdella. Una icona de l'arquitectura prefabricada, de Sigrid Remacha, editat conjuntament pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), el Molí Paperer de Capellades i Eumo Editorial. En el marc de la presentació també es durà a terme una visita a l'hospital per a tots els presents.
L'obra és el segon número de la Col·lecció La Fàbrica i repassa l'evolució de l'arquitectura prefabricada europea, la implantació d'edificis fets amb cartró i fusta a la
Vall Fosca i els canvis en el Pirineu amb l'inici de l'
explotació hidroelèctrica. Alhora, el llibre reivindica aquesta arquitectura, que ha sapigut combinar els recursos del territori i la tecnologia amb les noves maneres de viure i habitar.
Sigrid Remacha és arquitecta tècnica per la
Universitat de Saragossa, s'ha especialitzat en
museologia i gestió del patrimoni i és tècnica i assessora d'accessibilitat universal en equipaments culturals. Interessada des de sempre pel llegat industrial, actualment coordina el Sistema Territorial del MNACTEC.
Sobre l'Hospital de Cartró de la Vall Fosca
L'hospital de cartró de Capdella és un edifici efímer construït fa més de 100 anys per
Energía Eléctrica de Catalunya per atendre els
4.000 treballadors que construïen la central hidroelèctrica de Capdella.
Es tracta d'un edifici singular pels materials amb els que va estar construït, i que s'ha mantingut dempeus al Pirineu més d'un segle. És una edificació lleugera prefabricada, modular,
pensada per a poder ser transportada en caixes i muntada
in situ de manera senzilla seguint un manual d'instruccions.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi