Senyor director,
Per tal d’ajudar a desenvolupar en els nostres alumnes el seu sentiment de pertinença social i a l’entorn proper, l’escola AESO, que porta el nom de la vil·la romana que actualment és Isona, ha dut a terme un programa d’innovació relacionat amb el patrimoni romà i la petjada dels dinosaures a la zona.
Com a punt de partida i per tal de motivar l'alumnat, els mestres van teatralitzar una escena d’Asterix i Obèlix i van proposar als i les alumnes una sèrie de reptes. A partir d’aquí hem visitat llocs i elements significatius, hem identificat, hem treballat i hem resolt interrogants relacionats amb el patrimoni de manera interdisciplinar i lúdica.
La visita al museu d’Isona, la visita guiada al jaciment de Llorís, al museu, a la muralla romana, la gimcana per descobrir les restes romanes i qui va ser Luci Emili Patern, els jocs i l'esmorzar romans i tota la resta d’activitats, han proporcionat la motivació i implicació de l’alumnat imprescindibles pel èxit del projecte, i el que és més important, ens han animat a deixar empremta a la població elaborant un producte final que ens ajudi a consolidar el que hem après i situar els aprenentatges en un lloc físic.
Per altra banda, el passat 2019, la ciutat romana d'AESO, a Isona i Conca Dellà, va ser declarada com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) en la categoria de Zona Arqueològica per la Generalitat. Us convidem a visitar la web de la nostra escola a on trobareu vídeos, imatges i el recull d'activitats que hem dut a terme durant els quatre anys que ha durat el projecte, podreu conèixer el nostre entorn i veure el que hem après i gaudit.
Escola AESO d'Isona
Avís
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi