Dilluns, 25 de novembre de 2024
música

El Festival de Música de Rialp estrena direcció artística i aposta pels instruments de corda fregada

La 22ª edició del certamen comptarà amb set concerts i tindrà lloc entre el 30 de juliol al 21 d'agost

Redacció Rialp | 20 de juliol de 2022 a les 10:29
Un concert del festival en una imatge d'arxiu | IEI
El Festival de Música de la Vila de Rialp 2022 arriba a la seva 22ª edició amb un canvi en la direcció artística, que passa a mans del violinista Quim Térmens. D'aquesta manera, es pretén iniciar una nova etapa i a la vegada continuar amb la tasca cultural i musical duta a terme fins ara, a més de mantenir el compromís amb el territori.

La idea és que el certamen englobi un màxim de diversitat en la seva programació i es basi en els instruments de corda fregada com a centre del seu concepte musical. També es vol apostar per ser una mostra internacional i estatal, tot i que també donant importància a formacions del país i a les noves fornades de músics. A l'edició d'enguany s'han programat set concerts del 30 de juliol al 21 d'agost.
 

Imatge de la presentació de la 22ª edició del festival. Foto: ACN



Pel que fa a la programació, a més de situar els instruments de corda com l'eix vertebrador del festival, es busca arribar al màxim de diversitat de públic, tant en els gustos estilístics com en perfils d'edat. Així es compta amb presència internacional (Hirundo Maris, de Suïssa), estatal (els mallorquins SolNegre) i del territori (Ensemble Pyrene), a més d'altres artistes del país (Adriana Alcaide, Oleguer Aymamí, Symbolic Duo o Coloma Bertran).

Destaca també el fet que hi hagi presència femenina en totes les formacions que actuaran al festival, el lideratge femení en les formacions de quatre de les propostes de concert, la visualització del treball compositiu de Coloma Bertran i la visualització i difusió de la importància de les poetesses nòrdiques del segle XX.

El públic pot trobar l'apropament a les generacions futures amb el concert-espectacle familiar Un Gulliver violinista; l’obertura a nous estils amb l'últim treball de Coloma Bertran, Principis; la convivència artística entre música i poesia o dansa en els programes Skald, poesia del Nord i Bach en dansa i el programa teatralitzat Miasma; i convivència de l’anomenada música clàssica amb la també anomenada música tradicional en el programa Bach versus Anonimus.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació