Dilluns, 22 de juliol de 2024
festes

Sort recupera la festa major amb format prepandèmia

El consistori ha preparat una celebració plena d’actes i amb moltes novetats

Redacció Sort | 28 de juliol de 2022 a les 11:50
Ball dels Rigodons a la festa major de l’any passat | Ajuntament de Sort
Sort ja ho té tot preparat per viure una nova festa major. Un esdeveniment especial, ja que s’espera que torni a ser una festivitat com les d’abans de la pandèmia. Des d’aquest divendres 29 de juliol i fins dilluns 1 d'agost, doncs, la capital del Pallars Sobirà celebrarà una festa major plena d’actes i amb moltes novetats, clara mostra de la intenció del consistori de fer-la “molt atractiva a tots els veïns i veïnes, els visitants i als participants de totes les edats”.

La festa començarà el divendres posant en valor l’aigua, el riu i, sobretot, els joves. S’obrirà la Fira d’Artesans al terraplè i hi haurà Festa Jove al Riuet -amb la primera edició de la gimcana Nero de Ferro- i Nit Jove al camp de futbol amb diferents DJ on hi destaca el rap feminista de la M.C. Elane.


El dissabte la Fira d’Artesans continuarà al terraplè i el ball de festa major serà a la plaça Major amb l’orquestra Centauro i un DJ que tancarà la nit. La novetat del dissabte serà la presentació, a les 19h a la sala de plens, del llibre Mirades al Parc Nacional d’Aiguestortes i Estany de Sant Maurici. Aquest llibre posa en valor la figura del parc a través de diferents mirades i protagonistes des de 1955, l’any de la seva creació, fins a l’actualitat.

El circ, la màgia i el ball de nit tindran el seu protagonisme el diumenge. A mitjanit es donarà per finalitzada la Fira d’Artesans d’enguany, mentre que les firetes continuaran fins l'endemà a la zona del pàrquing del poliesportiu.

El dilluns, festa de sant Feliu, patró de Sort, serà el dia més complert d’activitats començant amb la cercavila amb els Gegants de Sort, els Esmolets i la Xaranga Xafarrostolls. A continuació, la missa major amb la Cobla Jovenívola d’Agramunt, a l’església de Sant Feliu. A la tarda, hi haurà contacontes, sardanes, ball de tarda i concert d’havaneres amb el grup Crema Catalana i el rom cremat, que serviran per tancar la festa major 2022.

 Consulta el programa de la Festa Major de Sort 2022

 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació