Des del 24 de març fins al 1 d’agost, l’
Ajuntament de Tremp ha realitzat una
formació d’horta ecològica de muntanya, per a persones inscrites al
Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). La proposta ha consistit en nou sessions durant les quals s’han pogut veure similituds i diferències entre l’horta ecològica i horta convencional i que poden aportar un valor afegit com a segell de qualitat diferenciada, reivindicar la
venda de proximitat, defensar els
productes de la terra i potenciar la
producció agroalimentària ecològica.
Per desenvolupar aquesta formació, l’Ajuntament de Tremp ha comptat amb la col·laboració de l’
Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Vilamitjana en la sessió dels espais i dels horts per la realització pràctica del curs. Igualment la cooperativa
Alba Jussà ha col·laborat sumant-se amb el seu projecte
Llavors d’oportunitats, que recupera les llavors de productes agrícoles autòctons dins d’un projecte social que dona oportunitats a joves.
Amb aquest curs s’ha ofert un mètode d'obtenció de productes agraris i alimentaris que posa un especial èmfasi en la utilització de
productes i tècniques el més naturals possible, excloent totes aquelles que potencialment poden malmetre la qualitat del producte final o el medi ambient en que es realitza aquesta obtenció. Els participants han adquirit coneixements bàsics entorn a una àmplia varietat d’aliments i altres productes agrícoles que responen a la demanda dels consumidors.
Així mateix, s’ha posat el focus en la
normativa que regula aquest mètode de producció agrària per tots aquells productes agrícoles que es comercialitzin com ecològics, productes agraris destinats a ser utilitzats per a l'alimentació humana, aliments per als animals, material de reproducció vegetativa i llavors per al cultiu.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi