Dilluns, 22 de juliol de 2024
sequera

Així s'ha buidat el pantà de Rialb en menys d'un any

Es troba amb un 5% de la seva capacitat

Redacció Sabadell, Catalunya | 29 d'agost de 2022 a les 19:05
L'embassament de Rialb, sec | Acciona
La sequera, i les altes temperatures d'aquest estiu, segueixen fent-se evidents en els embassaments del país. Com ara, al pantà de Rialb, que forma part de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). Un usuari ha compartit a les xarxes socials l'evolució que ha patit des de setembre de 2021, amb un seguit de fotografies fetes des de la Baronia de Rialb, al nord-est de la Noguera.

En les instantànies es pot veure el canvi en aquest punt i que el passat mes de juliol ja s'intuïa, amb el buidat del pantà i que s'ha confirmat amb el retrat d'aquest dilluns, el darrer dia del mes d'agost. Només s'aprecien tolls i àrees amb fang i humides, però no hi ha rastre del volum d'aigua habitual o que hi havia un mes enrere.

  Segons l'informe diari de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), l'embassament arrenca la darrera setmana d'agost al 5,39%, quan fa un any era del 46,25%. De fet, les reserves d'aigua dels embassaments d'aquesta conca han caigut durant l'última setmana fins els 46% de la seva capacitat -3.616 hectòmetres cúbics en total-.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació