Dimecres, 3 de juliol de 2024
EL TEMPS

Catalunya, passada per aigua: la pluja descarregarà sobre tot el territori

S'esperen xàfecs a totes les comarques, sovint acompanyats de tempestes i calamarsa

M.O. Barcelona, Catalunya | 31 d'agost de 2022 a les 11:51
Una tempesta descarregant sobre la ciutat de Berga. | Albert Vàzquez
El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) pronostica un dimecres passat per aigua a tota Catalunya i ha emès una alerta per la intensitat de la pluja a les 42 comarques. Durant el matí, una línia de ruixats i xàfecs acompanyada de tempesta entra per les Terres de l'Ebre i s'anirà extenent cap al nord-est. A la tarda es mantindran les precipitacions, tot i que la temperatura continuarà sent alta.

S'esperen ruixats que podran afectar qualsevol punt del país. A partir de migdia, aniran quedant restringits al nord-est, al Pirineu i Prepirineu, i a alguns punts de la meitat sud. La precipitació serà entre feble i moderada, puntualment forta, i acumularà quantitats entre poc abundants i abundants. Sovint anirà acompanyada de tempesta i fins i tot de calamarsa o pedra.

   
Protecció Civil de la Generalitat ha passat de prealerta a alerta el Pla INUNCAT i ha demanat a la ciutadania evitar apropar-se, tant a peu com amb cotxe, a les zones inundables i limitar al màxim la mobilitat mentre duri l’episodi més intens. Fins ara, el telèfon d’emergències 112 ha rebut més de dos centenars de trucades i els Bombers han hagut de dur a terme diverses actuacions.

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació