Dimecres, 3 de juliol de 2024
heràldica

Espot farà una consulta popular per escollir el nou escut del municipi

El procés participatiu tindrà lloc presencialment a les oficines de l'ajuntament entre el 29 de setembre i l'1 d'octubre

Redacció Espot | 14 de setembre de 2022 a les 11:36
Les tres propostes d'escut que es votaran a la consulta | Ajuntament d'Espot / PD
L'Ajuntament d'Espot durà a terme una consulta popular no refrendària per escollir el seu nou escut heràldic. El municipi, de fet, és l'únic de les comarques pallareses que actualment encara no disposa d'un blasó oficial, i per aquest motiu, el consistori ha decidit iniciar un expedient per a la seva l’oficialització. Els municipis de Farrera i Baix Pallars han estat els darrers a actualitzar-lo.

Així doncs, els habitants d'Espot podran decidir quin disseny serà l'escollit per representar el poble d'ara en endavant. Se sotmeten a consulta popular tres propostes d’escut, que han estat dissenyades per especialistes en heràldica de la Generalitat de Catalunya.


La consulta se celebrarà del dijous 29 de setembre al dissabte 1 d'octubre, i tindrà lloc de manera presencial a les oficines de l'Ajuntament d'Espot, situat al carrer Sant Maurici. Hi tindran dret a vot totes les persones físiques que hagin complert els 16 anys i estiguin empadronats al municipi en la data de la votació. Durant els propers dies, el veïnat rebrà la documentació necessària als seus domicilis.

Un escut municipal ha de complir estrictament amb les normes heràldiques, per la qual cosa només han quedat com a escollibles tres prototips. En aquest sentit, el consistori informa que elements del poble com la Torre del Moro o el Pont Romànic no han estat inclosos a les propostes perquè "no reuneixen els requisits d'originalitat, exclusivitat i magnitud" necessaris per figurar dins l'escut.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació