Divendres, 22 de novembre de 2024
gastronomia

La Pobla de Segur cuina la primera edició del Festival Gastronòmic Vianda

El certamen comptarà amb activitats infantils, actuacions musicals, i els plats forts de la jornada: un 'showcooking' amb Marc Ribas i l’Espai Brasa

Redacció La Pobla de Segur | 14 de setembre de 2022 a les 12:12
El projecte, nascut l'any 2020, havia quedat paral·litzat a causa de la Covid-19 | Ajuntament de la Pobla de Segur
La Pobla de Segur n’està cuinant una de grossa. El municipi pallarès està ultimant els darrers detalls per poder celebrar aquest setembre la primera edició del Festival Gastronòmic Vianda, una proposta gastrofestiva que tindrà l’hamburguesa km0 com a gran protagonista. L’esdeveniment serà el 24 de setembre, a la Serradora i l’espai dels voltants.

En la seva primera edició, el festival es concentrarà tot en un sol dia, dissabte, i s’hi celebrarà des d’un esmorzar fins actuacions musicals i infantils, passant per demostracions de cuina i diferents tasts gastronòmics. Aquests dos últims elements, de fet, seran el plat fort de la jornada: un showcooking a càrrec de Marc Ribas, el cuiner més famós de Catalunya gràcies al programa d’èxit Joc de Cartes de TV3, i l’Espai Brasa, un moment en que el públic podrà comprar directament als productors carnis locals les hamburgueses que hauran preparat i cuinar-les ells mateixos a la brasa.


El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Josep Maria Tirbió, ha destacat que tot estarà pensat perquè giri al voltant del producte local: "Tant l’hamburguesa, òbviament, com el pa, les hortalisses que l’acompanyin... tot vindrà dels productors de la Pobla. Això és important per a nosaltres perquè així es tanca un cercle que ens beneficia a tots". 

L’Ajuntament de la Pobla de Segur recupera així el Festival Gastronòmic Vianda, un projecte nascut el 2020 però que va quedar forçosament paralitzat per la pandèmia de la Covid-19. Enguany, el consistori prepara una jornada que s’espera que sigui un èxit tant per la participació com per la satisfacció de tots els productors i artesans agroalimentaris presents per a que any rere any. Segons paraules de Tirbió, l’objectiu és que "el festival vagi creixent i fins i tot superi el cap de setmana i es programin activitats durant la setmana pensades per a professionals del sector gastronòmic". 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació