Dimarts, 23 de juliol de 2024

Neix una associació al Pallars Sobirà per promoure el manteniment dels antics camins veïnals

L'associació 'Camí Vell' ha engegat un procés participatiu a través de les xarxes socials

Pallars Digital 25 de febrer de 2014 a les 11:53
L'associació 'Camí Vell', una entitat creada aquest mes de febrer amb seu a Sort i que té per objecte la recuperació dels camins històrics del Pallars Sobirà, ha engegat una campanya per recollir els camins en mal estat de la comarca per tal de decidir quina serà la primera actuació.
 
'Camí Vell' està formada per persones voluntàries que per la seva estima al territori i per l'afició de caminar i gaudir dels seus camins històrics, es proposen fer a nivell voluntari una tasca de manteniment i recuperació d'aquests camins. Uns senders que, per falta de recursos de l'Administració pública, a hores d'ara no es poden mantenir en bon estat de conservació i senyalització. 
 
La idea és realitzar aquesta primera actuació "de la forma més participativa possible", segons expliquen a la seva pàgina de Facebook. Per aquest motiu, han engegat una campanya a través d'aquesta xarxa social per tal de recollir aquells camins que estiguin en mal estat, a punt de perdre's o amb senyalització insuficient. Les propostes també es poden fer a través de correu electrònic camivellpallars@gmail.com.
 
L'associació prioritzarà aquells camins que no tinguin assegurada la seva recuperació per part d´un altre ens, que siguin els propis veïns els principals interessats, que siguin camins de diferents municipis de la comarca o que siguin camins útils o interessants en algun aspecte. Per exemple, que formin part d´alguna ruta, ja que són susceptibles de passar-hi més gent, o que tinguin algun element patrimonial interessant.
 
Aquesta, però, no serà la primera actuació que es realitza des de l'associació. Entre el novembre i el desembre passat es va arranjar i recuperar, a mode de prova, el camí vell de Gerri de la Sal a Peramea, al terme municipal de Baix Pallars.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor