La Pobla de Segur ha acollit aquest dissabte amb èxit la 1ª edició del festival gastronòmic
Vianda. L'esdeveniment, que enguany ha tingut com a protagonista l'
hamburguesa km0, ha comptat amb la participació d'unes
1.500 persones, segons el consistori, que han pogut tastar la gran varietat de producte local i de proximitat, especialment aquell relacionat amb el
sector càrnic poblatà i pallarès.
A l'inici de la jornada, i tot i la pluja i el fred, l'
esmorzar va ser l'acte central, que va començar a obrir la gana dels assistents que acudien a la zona de
La Serradora. El cuiner
Ignasi Solé, de l’Hotel Solé de la població, va fer les delícies dels comensals amb el seu cap i pota amb girella. Posteriorment, el protagonisme va passar a mans dels diferents productors locals i comarcals, així com dels diferents
tasts gastronòmics i actuacions musicals i infantils.
Els plats forts, però, arribarien durant la tarda. En primer lloc, amb el
showcooking del mediàtic cuiner de TV3 i conductor del programa
Joc de Cartes,
Marc Ribas, que va congregar un bon grapat de gent, a la que va captivar amb la seva demostració de cuina. Més tard, cap a l'hora de sopar, l'
Espai Brasa va ser el gran centre d'atenció. El públic va tenir l'oportunitat de comprar hamburgueses als productors i cuinar-les ells mateixos a la brasa en un ambient de germanor.
Vist l'èxit d'aquesta edició inaugural, l'organització del festival preveu que, de cara als propers anys,
el festival s’ampliï en dies i contingut. Segons va explicar el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Pobla,
Josep Maria Tirbió, enguany "hem fet curt" i de cara a futures edicions, afirma, caldrà que el festival sigui "un cercle que inclogui des del productor al professional, del ramat al plat".
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi