Dimecres, 3 de juliol de 2024
educació

Famílies de l'escola Els Minairons de Ribera de Cardós reclamen mantenir les monitores del menjador escolar

El Departament d'Educació ha dictaminat que el centre passi de quatre a només dues monitores, que s'hauran de fer càrrec de 44 alumnes, inclosos els de P1 i P2

Redacció Ribera de Cardós | 10 d'octubre de 2022 a les 11:01
Imatge de l'escola Els Minairons, a Ribera de Cardós | Cedida
Les famílies usuàries del servei de menjador de l’escola Els Minairons de Ribera de Cardós han reclamat al Departament d'Educació que mantingui les quatre monitores que ofereixen aquest servei al centre. Tot plegat, després que la conselleria dictaminés que l'escola havia de reduir-ne el nombre, i passar a tenir-ne només dues. Una decisió que tant els familiars com l'AMPA de l'escola troben "absolutament inacceptable".

Des del centre apunten que les quatre monitores són necessàries, ja que l'alumnat de P1 i P2 dina abans que el de Primària, atès que "no se'ls pot exigir que aguantin el ritme dels més grans". Per altra banda, entre les 13h i les 15h, aquests alumnes han de fer la migdiada, i durant el curs passat una monitora se'n feia càrrec. Una fórmula que consideren que "va funcionar molt bé". 


Tanmateix, segons expliquen, la mesura presa des d'Educació suposa que les dues monitores s'hagin de fer càrrec dels 44 alumnes del centre, inclosos els de P1 i P2, els quals hauran de dormir la migdiada a la sala de psicomotricitat, a tocar del pati, i no a la mateixa aula on ho feien. Una opció que no veuen viable, ja que, asseguren, la sala no està acondicionada ni aïllada. "El vidre és molt prim, a l’hivern hi fa molt fred i a l’estiu molta calor perquè hi toca el sol de ple".

A més, consideren que la sala és "inadequada" perquè "és a tocar del pati on juga la resta de l’alumnat i hi haurà excessiu soroll ambiental". Amb tot, afirmen, "podran trencar el son dels infants en qualsevol moment". Per altra banda, apunten que la reducció de monitores provocarà trencar amb les ràtios, fet que suposa "una aberració i una inacceptable sobrecàrrega"

"Estem parlant d’infants amb edats compreses dels 3 fins els 12 anys i que cada edat té unes necessitats especials, sobretot els més petits (P3, P4 i P5). L’atenció no serà ni adequada ni de qualitat", sentencien. Així mateix, apuntent que amb només dues monitores, "no es garantirà la seguretat de l'alumnat".

Per tot plegat, tant les famílies com l'AMPA, així com les mestres i monitores reclamen al Departament d'Educació, a la Diputació de Lleida i al Consell Comarcal del Pallars Sobirà que l'escola tingui més de dues monitores a servei escolar de menjador, i els insten a trobar una solució de manera immediata per poder disposar d'aquest personal necessari.

L'escola Els Minairons, recordem, va integrar l'escola bressol durant el curs passat. "Un equipament, argumenten, que en una zona rural és una eina per lluitar contra el despoblament". Tanmateix, assenyalen que "això és així únicament si aquest és de qualitat". En aquest sentit, recorden que l'escola rural presta servei a tres ajuntaments i a 50 alumnes, però que cada vegada se senten "més relegats i abandonats per l'administració pública". "No se'ns té en consideració mai", recalquen.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació