El
capítol dedicat al Pallars Sobirà del programa
Volando voy de Cuatro, emès aquest passat dimarts a la nit, ha profunditzat en la producció i la gastronomia de la zona. L'espai presentat pel popular Jesús Calleja ha volgut ajudar dos germans, la Laia i el Martí, i la seva cosina, la Jana, a rehabilitar un espai a
Ribera de Cardós.
Fa temps, el lloc era un forn familiar que volien convertir en un
restaurant "atractiu, modern i basat en la sobirania alimentària". Així doncs, Calleja, l'equip del
Volando Voy i el xef del restaurant Lo Paller del Coc,
Mariano Gonzalvo, van ajudar-los a reflotar el negoci per tal que fos rentable.
A banda de Ribera de Cardós, Jesús Calleja també va sobrevolar i visitar Esterri d'Àneu. Allà es va voler centrar en la història de les
bruixes a la zona. Per fer-ho, el lleonés va parlar amb la investigadora
Júlia Carreras. Les Valls d'Àneu van ser durant el segle XV el
bressol de la caça de bruixes amb la promulgació, l'any 1424, de la primera llei civil contra la bruixeria a tota Europa.
Al programa, la Júlia assegura que la bruixeria existeix i que, quan la va començar a estudiar, li van passar una sèrie de coses força curioses. "Tenia paràlisi del son i quan vaig poder aixecar un braç, es va moure una tauleta que estava lluny del llit...".
Volando voy és un programa d’aventures que recorre la geografia espanyola a la recerca de noves destinacions ajudant, a través de diferents missions, als habitants de cada zona. Abans del capítol dedicat al Sobirà, Calleja també va visitar diversos indrets del
Pallars Jussà com Salàs, la Conca Dellà o la Vall Fosca. Un episodi que
va ser el rècord d'audiència de la temporada.
Recupera el programa Volando voy dedicat al Pallars Sobirà
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi