Tres formatgeries del Pallars han aconseguit grans èxits al
28è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, que ha tingut lloc aquest cap de setmana durant la
Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell (l’Alt Urgell). En total, els productors de formatges pallaresos han sumat set medalles, tres de les quals, d'or, que han sigut per a
Casa Mateu.
La formatgeria de
Surp ha triomfat, en primer lloc, en la categoria de llet d'ovella, quallada enzimàtica i pasta dura, amb el formatge
Serrat fumat. També ho ha fet en la categoria de pasta cuita, on ha sumat la segona medalla amb el formatge
fregat amb cervesa. I en darrer lloc, el seu
iogurt d'ovella també ha rebut la màxima distinció en la categoria de iogurts i llets fermentades.
Per la seva banda, les formatgeries
Formatges de Pallars i
Montsent de Pallars han aconseguit les tres medalles restants. En primer lloc, l'empresa dirigida per Iban Campos Miravet ha guanyat la medalla de plata amb el formatge
Lo Trempat en la categoria de llet de vaca quallada mixta i pasta tova, mentre que s'ha endut el bronze amb el
tupí de ratafia. Per la seva banda, la formatgeria Montsent de Pallars de
Rialp ha obtingut la medalla de plata amb el seu iogurt d'ovella.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi