REDACCIÓ | El Pallars Jussà disposa actualment de 12 depuradores en servei, que tracten conjuntament un cabal d´aigües residuals de 4.500 m3/dia (equivalent al sanejament d´11.000 d´habitants). Això significa que les depuradores existents a la comarca garanteixen el sanejament de més del 80% de la seva població.
Els sistemes de sanejament actualment en servei són els següents: les Esglésies, Figuerola d´Orcau, Guàrdia de Tremp, Isona, Llimiana, La Pobla de Segur, Pobleta de Bellveí, Salàs de Pallars, Senterada, Tremp, Vilamitjana de Tremp i Xerallo. A més, existeixen un total de 14 quilòmetres de xarxa de col·lectors en alta a la comarca, que fan possible connectar les xarxes de clavegueram amb les estacions depuradores i fer possible el sanejament de les aigües residuals.
Totes aquestes depuradores, a més de sanejar les aigües residuals generades en els municipis, també contribueixen a la millora mediambiental dels rius Bòssia, Flamisell, Gavet i Noguera Pallaresa.
Principals dades de les depuradores en servei a la comarca
Les depuradores amb més cabal del Pallars Jussà són les de Tremp -en marxa des del 1995- amb 1.680 m3/dia i la Pobla de Segur -en marxa des de 1994- amb 1.200. Les que menys quantitat d'aigua depuren són les de les Esglèsies, Figuerola d'Orcau i Xerallo, amb 30, 70 i 70 m3/dia respectivament.
Sanejament a Catalunya
El Programa de Sanejament d´Aigües Residuals Urbanes (PSARU) inclou les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l´estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines.
A data d´avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95,5% de la població catalana.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-la, necessitem el suport de persones com tu.
Subscriu-t'hi