El
corder del Pallars ha estat el protagonista de la jornada de cuina del programa
Al teu gust que s'ha celebrat aquest dilluns a Tremp. L'objectiu d'aquesta jornada ha estat oferir un espai de
formació i divulgació per a professionals de tot el país, al territori d'origen i reivindicar el valor de la carn de corder tant per les seves qualitats nutricionals i organolèptiques, com per la importància del manteniment dels ramats i els pastors.
Toni Massanés, director de la
Fundació Alícia, ha conduït l’acte, ha defensat la carn de corder com un pilar fonamental de la
gastronomia del territori i ha destacat la seva importància per l'economia local i dinamització comarcal. Així mateix, el sommelier
David Seijas, del projecte
Gallina de Piel Wines, ha conduït un
maridatge de corder amb vins del Pallars. Seijas ha destacat la importància de conèixer bé els productes locals i totes les seves possibilitats per convertir-los en ambaixadors d'un territori.
El xef Xixo Castaño fent una demostració de cuina. Foto: ACN
En el decurs de la jornada han fet demostracions de cuina xefs com
Xixo Castaño (Malena, Gimenells) i
Joel Castanyé (La Boscana, Bellvís);
Anjalina Chugani (Soul Spices) i
Marc Puig-Pey (Fundació Alícia) i xefs pallaresos, com
Llorenç Aguilar (Lo Quiosc, Talarn),
Meritxell Tartera (Hotel Pessets, Sort),
Marina Pàmpols (Lo Bueno, Tremp) i
Mariano Gonzalvo (Lo Paller del Coc, Surp).
L'alcaldessa de Tremp,
Maria Pilar Cases, ha explicat que amb jornades com aquestes es vol contribuir a ajudar al
sector ramader de la comarca a donar a conèixer el seu producte i evitar que desaparegui l'ofici de
pastor. Cases ha reivindicat el producte local com la carn de corder, l'
oli d'oliva o els
vins del Pallars. "Tots ells, productes de gran qualitat", ha sentenciat l'alcaldessa.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi