Diumenge, 22 de desembre de 2024
gastronomia

«Al teu gust» posa en valor la carn de corder com a element saludable i clau per la sostenibilitat del Pallars

Tremp ha reunit aquest dilluns professionals de la gastronomia i estudiants de cuina per reivindicar el valor d'aquest producte

Redacció Tremp | 18 d'octubre de 2022 a les 09:37
Una demostració de cuina d'un plat a base de carn de corder | ACN
El corder del Pallars ha estat el protagonista de la jornada de cuina del programa Al teu gust que s'ha celebrat aquest dilluns a Tremp. L'objectiu d'aquesta jornada ha estat oferir un espai de formació i divulgació per a professionals de tot el país, al territori d'origen i reivindicar el valor de la carn de corder tant per les seves qualitats nutricionals i organolèptiques, com per la importància del manteniment dels ramats i els pastors.

Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ha conduït l’acte, ha defensat la carn de corder com un pilar fonamental de la gastronomia del territori i ha destacat la seva importància per l'economia local i dinamització comarcal. Així mateix, el sommelier David Seijas, del projecte Gallina de Piel Wines, ha conduït un maridatge de corder amb vins del Pallars. Seijas ha destacat la importància de conèixer bé els productes locals i totes les seves possibilitats per convertir-los en ambaixadors d'un territori.
 

El xef Xixo Castaño fent una demostració de cuina. Foto: ACN

 
En el decurs de la jornada han fet demostracions de cuina xefs com Xixo Castaño (Malena, Gimenells) i Joel Castanyé (La Boscana, Bellvís); Anjalina Chugani (Soul Spices) i Marc Puig-Pey (Fundació Alícia) i xefs pallaresos, com Llorenç Aguilar (Lo Quiosc, Talarn), Meritxell Tartera (Hotel Pessets, Sort), Marina Pàmpols (Lo Bueno, Tremp) i Mariano Gonzalvo (Lo Paller del Coc, Surp).

L'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha explicat que amb jornades com aquestes es vol contribuir a ajudar al sector ramader de la comarca a donar a conèixer el seu producte i evitar que desaparegui l'ofici de pastor. Cases ha reivindicat el producte local com la carn de corder, l'oli d'oliva o els vins del Pallars. "Tots ells, productes de gran qualitat", ha sentenciat l'alcaldessa.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació