Divendres, 22 de novembre de 2024
oficis

La Vall Fosca estrena l'Escola d'Oficis de Muntanya, l'única d'aquestes característiques al Pallars

S'hi impartirà formació reglada i reconeguda pel SOC i cursos d'oficis tradicionals amb l'objectiu de recuperar-los

Redacció Envall | 20 d'octubre de 2022 a les 14:02
Imatge del curs de motoserra impartit al centre | ACN
El petit poble d'Envall ha estrenat l'Escola d'Oficis de Muntanya, un centre que impartirà formació reglada i reconeguda pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i organitzarà cursos d'oficis tradicionals. De la formació professional en destaca l'apicultura, la construcció i rehabilitació de muntanya, la guarda de refugi i albergs de muntanya i manteniment i la instal·lació d'energies renovables. Una formació que des de l'organisme es vol que estigui molt vinculada al territori.

Pel que fa als oficis, es vol reivindicar i recuperar aquells que havien quedat en l'oblit, adaptant-los a les noves necessitats. Les instal·lacions es troben dins el Refugi Casa Bigodé, un equipament que ofereix allotjament als assistents als cursos. Pendents encara de ser acreditats centre col·laborador del SOC, aquesta setmana ja s'han estrenat amb algunes formacions com la de motoserra.


Ho han fet amb un grup reduït d'alumnes, ja que la formació es vol que sigui molt personalitzada. Els assistents han pogut aprendre a fer anar una motoserra amb classes pràctiques i teòriques. Destaca el fet que és un centre homologat pel Departament d'Educació per impartir Programes de Formació i d'Inserció (PFI), com el PFI d'Auxiliar d'Activitats Forestals.
 

Maria Grimalt i Marta Vilagrassa, responsables de l'Escola d'Oficis de Muntanya. Foto: ACN



Marta Villagrassa, de l'Escola d'Oficis de Muntanya, ha dit que més enllà de formar a gent, l'escola d'oficis també persegueix ajudar a trobar feina i arrelar la gent al territori. D'aquí que les formacions que els pròxims mesos s'impartiran estiguin estretament relacionades amb el Pallars.

Villagrassa també és la guarda del refugi Casa Bigodé. Quan es va pensar aquest espai ja es contemplava la possibilitat d'allotjament i centre de formació. És un equipament de 24 places destinades al públic en general, però que beneficiarà als alumnes dels cursos donat que es podran allotjar al mateix lloc on es formaran.

Maria Grimalt, que porta la comunicació del centre, ha destacat la importància de crear xarxa entre els diferents projectes que s'estan desenvolupant al Pirineu i entre els seus professionals. Grimalt és ceramista i encarregada de dinamitzar aquest espai, que a més de servei de refugi rural i centre formador és un espai cooperatiu per les activitats i entitats de l'Economia Social i Solidària.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació