El seminari
Cuinem talent impartit per cuiners del Pallars ha servit per reivindicar la feina d'aquests professionals. Tots ells aposten per
productes de temporada i proximitat a l'hora de l'elaboració de les cartes dels seus restaurants.
Dolors Etxalar, tècnica del projecte
Al teu Gust, aliments del Pallars, ha explicat que darrere dels "excel·lents productes que s'elaboren" a les cuines dels restaurants pallaresos hi ha "excel·lents cuiners".
El seminari ha servit per
teixir xarxa entre tots ells i sumar esforços. L'aposta per la formació al territori des de programa
Treball a les comarques ha estat "molt ben acollida" pel sector, ja que la formació professional de qualitat a prop de casa és un dels aspectes que troben a faltar.
Cuinem talent és una iniciativa de l'
Ajuntament de Sort i l'
Ajuntament de Tremp. En aquesta primera edició, hi participen
Josep Palau (Casa Masover de Buira),
Marina Pàmpols (Restaurant Buenos Aires),
Meritxell Tartera (Hotel Pessets) i
Jaume Mora (Fonda Farré). Tots quatre dirigeixen les cuines dels seus establiments i defensen activament els productes de la terra.
Etxalar ha explicat que el seminari vol
"posar en valor el talent local" que hi ha a les cuines del Pallars i ha recordat que el producte està "molt ben valorat" però que cal reivindicar el paper dels professionals que "l'elaboren, el cuinen i el defensen" a les cartes dels seus restaurants.
Aquest seminari vol donar les eines necessàries per conèixer els
productes de proximitat i la manera d'incorporar-los a la cuina. I aquests coneixements els han donat a conèixer els cuiners dels Pallars, els millors coneixedors dels productes que cuinen. Etxalar ha defensat el seminari
Cuinem talent de quatre dies de durada per l'aposta que fa de portar la formació al territori i l'oportunitat de compartir coneixement entre els cuiners del Pallars Sobirà i Jussà.
L'alta demanda de participants va provocar que s'hagués d'ampliar l'aforament. Foto: Ajuntament de la Pobla de Segur
Èxit del 3r Sopar Gastronòmic de l'Oli
Paral·lelament, i en el marc del festival Cordevi, el Molí de l'Oli de la Pobla de Segur va acollir el passat divendres la 3ª edició del
Sopar Gastronòmic de l'Oli, organitzat per
Al teu gust, aliments del Pallars, l'
Apat, l'Associació de professionals de l’àmbit turístic del Pallars Jussà,
Oli Pallars (l'Associació de productors d’oli del Pallars) i l’
Ajuntament de la Pobla de Segur.
El sopar va consistir en un tast de degustació de tres olis (dels productors de
Cal Portalé,
Cal Boix i
Cal Borrech), tres entrants, un primer, dos segons i postres. Unes elaboracions en què l’oli n’era un dels protagonistes i que van ser cuinats pels xefs de
la Cuineta de la Pobla de Segur, de
Casa Masover de Buira i de l’
Hotel Solé de la Pobla de Segur i assistits per membres de l’
Escola d’Hoteleria del Pallars. De beure es van degustar cerveses, vins i licors del Pallars Jussà.
A causa de la demanda d’interessats d’arreu del Pallars,
l’aforament de l’esdeveniment va haver d’ampliar-se fins al màxim que el local permetia. Tant els productors, com els restauradors i els organitzadors van comptar amb l’aprovació dels comensals i van ser molt aplaudits.
Altres notícies que et poden interessar
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi