Casa Mestrepere de Pobellà ha estat premiada durant el
Concurs Nacional d'Hamburgueses de vedella celebrat aquest passat cap de setmana a
Olvan (Berguedà), en el marc del
festival gastronòmic Muussegada. L'explotació pallaresa, que comercialitza la carn amb la marca Brunec, va ser guardonada en la categoria d'
hamburguesa de carn de Vaca Bruna ecològica.
Un total de
13 ramaderies i les seves respectives hamburgueses van participar en el certamen, on van ser valorades per un jurat tècnic format per cinc persones, entre les quals tres mestresses de casa, el president de la
Federació de la Bruna dels Pirineus i el reconegut i premiat xef
Oriol Rovira, del restaurant Els Casals de Sagàs.
A banda de Casa Mestrepere, també van ser premiats Mas Trullàs de Calders (Moianès), dues hamburgueses de Cal Font de Sagàs (Berguedà), la de Mas de l'Abreda de Sant Martí de Llémena (Gironès) i l'hamburguesa de carn d'anoll albera ecològica Baussitges de l'Espolla (Alt Emporda). Al certamen també hi van participar dues ramaderies pallareses més:
Casa Beta de Pujalt i
Casa Masover de Buira.
Al capvespre del dissabte, unes 200 persones van poder tastar i
berenar amb les hamburgueses de carn de vedella de raça Bruna, Pallaresa i de l'Albera presentades per les ramaderies concursants i el seu maridatge amb vins de la DO Pla de Bages.
En aquesta primera edició del festival
Muussegada i del Concurs Nacional d'Hamburgueses, l'objectiu dels organitzadors era
apropar i fomentar el consum de la carn de vedella autòctona i a la vegada, dels productes de proximitat entre la població, destacant-ne el valor nutritiu, el seu bon gust i el suport que el seu consum representa per als ramaders i productors de tota mena d'aliments de proximitat.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi