Divendres, 22 de novembre de 2024
literatura

Pep Coll torna aquest gener amb la novel·la «La llarga migdiada de Déu»

La darrera obra de l’escriptor de Pessonada narra l’odissea d’uns adolescents per fugir de la barbàrie nazi a través dels Pirineus

Pallars Digital Pallars | 7 de desembre de 2022 a les 09:29
Pep Coll en una imatge d'arxiu | EP
Dos anys després de publicar L'any que va caure la roca, l'escriptor pallarès Pep Coll (Pessonada, 1949), torna aquest gener amb la seva darrera novel·la, ambientada l'any 1940, i que narra l'odissea d'uns adolescents per fugir de la barbàrie nazi a través dels Pirineus

La llarga migdiada de Déu (Proa) conta la història de Samuel Silverstein, un transportista d'origen jueu que es troba atrapat dins de l'èxode de fugitius que les tropes nazis empenyen cap a la regió francesa del Midi. A causa d'un bombardeig de la Lutwaffe, Silverstein ho perd tot i comença una nova vida com a agent d'una organització clandestina que treballa per salvar infants jueus, amagant-los a les zones rurals.
 

La novel·la arribarà a les llibreries en català i en castellà. Foto: Grup 62


La feina de venedor ambulant li facilita els moviments pels pobles i masies de les valls de l'Arieja. Aviat descobrirà un monestir en ruïnes on sobreviuen desenes d'infants i d'adolescents, sota l'amenaça constant de gendarmes a les ordres del govern de Vichy. Els Pirineus acaben presentant-se com l'única opció d'escapada.
 
Mentre la barbàrie arrasa Europa, els jueus esperen que Jahvè es desperti d'una vegada. Pep Coll teixeix amb traça, vigor i emoció una novel·la que, malauradament, toca de ben a prop els habitants a banda i banda de la serralada. L'escriptor, doncs, ha portat a la ficció uns fets reals -l'èxode jueu a través dels Pirineus- i profundament estudiats per l'historiador poblatà Josep Calvet.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació