Divendres, 22 de novembre de 2024
Esquí

Espot acollirà el campionat del món de Para Esquí del 20 al 29 de gener

Les proves d'esquí alpí a l’estació pallaresa comptaran amb la participació de 115 atletes de 32 països

Pallars Digital Espot | 13 de gener de 2023 a les 08:54
Espot acollirà les disciplines de slalom, slalom gegant, alpí combinat, supergegant, descens i slalom paral·lel | Espot Esquí
Del 20 al 29 de gener Espot Esquí es convertirà en una de les seus del FIS Para Snow Sports World Championship 2023, els mundials d'esport de neu adaptat. L'estació pallaresa acollirà les proves en la modalitat d'esquí alpí, mentre que del 10 al 19 de març, La Molina serà la seu de les proves de snowboard, i l'estació sueca d'Östersund acollirà les de la disciplina d'esquí nòrdic durant el mes de gener.

A l'edició d'enguany, les proves d'esquí alpí a Espot comptaran amb la participació de 115 atletes de 32 països, i les proves de snowboard a La Molina comptaran amb la participació de 71 atletes de 21 països. Durant els mundials es disputaran proves en les disciplines de slalom, slalom gegant, alpí combinat, supergegant, descens i slalom paral·lel pel que fa a l'esquí alpí; i snowboard cross i dual banked slalom en la modalitat de snowboard. Les proves d'esquí nòrdic, amb seu a Suècia, es dividiran en les disciplines de cross country i biatló.
 
 
L'acte de presentació dels campionats ha estat presidit per la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula, i pel president d'FGC, Toni Segarra. També hi han participat Astrid Fina, esportista paralímpica en la modalitat de snowboard, i Eric Villalón, esportista paralímpic en la modalitat d'esquí alpí, que han compartit la seva experiència en campionats d'esport adaptat.

Anna Caula, ha subratllat que aquests Mundials "projectaran Catalunya com a país de neu" i el Pirineu com un territori que pot acollir "amb èxit" molts esdeveniments en l'àmbit dels esports d'hivern. També ha recordat l'aposta d'Esportcat per la promoció d'aquestes disciplines entre els més petits, a través del programa Esport Blanc Escolar, que "implica totes les escoles de les nou comarques pirinenques i acosta les modalitats de neu i els valors de la muntanya" a 2.500 alumnes de 3r i 4t de primària, i ha afegit que les proves d'Espot i La Molina són "una oportunitat per avançar en la visibilitat de l'esport adaptat i l'esport femení" i per "nodrir-nos d'aprenentatges nous" amb la presència d'esportistes i persones d'altres països.
 
Per la seva banda, Toni Segarra ha volgut posar en valor les estacions de La Molina i Espot per la seva trajectòria en l'acollida de campionats internacionals. "No només són referents de muntanya en el món de la competició sinó que també ho són en l'àmbit de l'esport adaptat. Ho són en el seu dia a dia, com ho demostren les activitats que s'hi duen a terme, i ho són pels reconeixements internacionals que han rebut històricament. Un exemple és el premi especial IAKS (Associació Internacional per a Instal·lacions Esportives i Recreatives) que va rebre La Molina l'any 2009, sent la segona estació del món en obtenir-lo".

Les dues estacions catalanes tenen experiència en la celebració de competicions de caràcter internacional homologades per la FIS i compten amb les condicions idònies per a acollir un certamen d'aquestes característiques. Espot i La Molina tenen un ferm compromís amb la inclusió de les persones que requereixen d'instal·lacions adaptades i treballen per a donar resposta a tots aquells atletes que pateixen discapacitats i han fet de l'esport el seu estil de vida.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació