Dimecres, 3 de juliol de 2024
meteorologia

La neu continua complicant la circulació al Pallars

El Servei Meteorològic de Catalunya emet dos nous avisos per la perillositat del vent i la neu

Pallars Digital Pallars | 19 de gener de 2023 a les 15:52
Un home posant cadenes al seu vehicle a Esterri d'Àneu | ACN
L'hivern no afluixa i el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) no para d'actualitzar els avisos del temps. La situació és de caiguda lliure. Aquest dijous hi ha dues alertes amb perill alt i molt alt. Una per vent i l'altra per neu de cara a aquest vespre. Repassem-ho.
 

Comencem per les precipitacions, que han arribat, tot i que de forma feble, aquest matí al vessant nord del Pallars, i que han provocat problemes en el trànsit en diverses carreteres. De moment, les acumulacions no són destacades i cauen en forma de neu a totes les cotes del vessant nord. Fins al cap de setmana encara es podrien repetir les nevades febles, que continuen sumant gruixos a unes estacions d'esquí que reben la neu amb els braços oberts
 
El cel té nuvolositat abundant a l'extrem nord del país i també a punts de la meitat est. A la resta, fins a primera hora de la tarda el cel estarà serè o poc ennuvolat. També hi ha una alerta per neu, que serà especialment intensa a partir de mitja tarda. En aquest cas, però, el perill és alt, de tres en una escala de sis. Fins a primera hora de la tarda nevarà feblement al vessant nord del Pirineu. A partir de llavors la nevada s'intensificarà alhora que guanyarà extensió a la resta de la serralada.


Neu a cotes baixes?


També a partir de mitja tarda arribarà una banda de precipitació feble i extensa a la resta de comarques del terç oest, inclòs el Pallars, i a partir del vespre afectarà la resta del país de forma més aïllada. Al llarg del dia s'acumularan quantitats minses o localment poc abundants, puntualment abundants al sector occidental del Pirineu. Al Pirineu nevarà a totes les cotes. En general a la resta se situarà entre els 700 i 900 metres. Podríem veure aquest vespre i nit, per tant, neu en cotes baixes del Pallars Jussà.
 
Pel que fa al vent de ponent, bufarà amb força al litoral i prelitoral central i sud de component nord i oest. Hi ha activat un avís de perill cinc en una escala de sis, per tant, molt alt sobretot a partir de les 18:00 de la tarda. De fet, la seva ratxa màxima pot ser superior als 25 metres per segon. La combinació del vent i la neu produirà el fenomen del torb. No obstant això, segons el Meteocat, al llarg del matí el vent afluixarà i hi haurà una treva al centre del dia. Als dos extrems del país bufarà la tramuntana i el mestral amb cops molt forts.

Finalment, la temperatura serà encara més baixa que la de dimecres en general. Malgrat això, a punts de l'Empordà i de la resta del terç nord serà lleugerament més alta. Però, en general, la jornada serà d'ambient fred, amb fort vent i neu al vessant nord del Pirineu. Al llarg de la tarda la nevada guanyarà extensió a la resta de la serralada i podria arribar a altres punts de l'interior i del prelitoral.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació